Kultura

Bojimo li se živjeti? Odgovor u dubrovačkom teatru pronalaze glumci Zagrebačkog kazališta mladih

‘Dobro je dok umiremo po redu’ naslov je predstave autora Ivora Martinića, a u režiji Aleksandra Švabića koja će se u izvedbi ansambla Zagrebačkog kazališta mladih odigrati u gradskom teatru Marina Držića 4. i 5. studenog s početkom u 20 sati.

Glavni likovi iz ove drame boje se življenja. Oni se boje zaljubljivanja. Zaljubljenosti u drugu osobu, zaljubljenosti u želju ili san, zaljubljenosti u drugu zemlju. Boje se jer se boje promjena. Pitao sam se imamo li pravo na promjenu? Imamo li pravo na slobodu? I koliko sloboda može boljeti? Imamo li pravo rušiti pravila, običaje i zakone koje smo živjeli sve do jučer? Jučer smo nekomu rekli da ga volimo, a danas ćemo mu reći da ga ne volimo. U predstavi igraju Pjer Meničanin kao Janko, Doris Šarić Kukuljica kao Elza, Nataša Dangubić kao Nikolina, Milica Manojlović kao Lucija, Maro Martinović kao Mirko, Zoran Čubrilo kao Zdeslav i Kristijan Ugrina kao Dražen.

Pročitajte još

Dubrovački kolekcionari pridružili se obilježavanju 750 godina Dubrovačkog statuta!

Dulist

Kazalište Marina Držića ni ovaj tjedan neće iznevjeriti vjernu publiku!

Dulist

‘LABIA MAGICA’ Mercedes Bratoš izlaže u Umagu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija