Sport

Blaž Pezo novi predsjednik Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije

Blaž Pezo novi predsjednik Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije

Blaž Pezo novi je predsjednik Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije. Odlučeno je tako na izbornoj skupštini Zajednice športa DNŽ, koja je održana u utorak, 14. srpnja. Novi predsjednik Blaž Pezo ističe da je dobio veliku čast, ali i obvezu.
-Novci u sportu su sada velika boljka s obzirom na vrijeme u kojem živimo i neizvjesnost vezanu za financiranje. Sport u županiji najviše ovisi o financiranju iz jedinica lokalne i regionalne samouprave. Pošto su one sada u teškoj situaciji, to odmah posljedično donosi sport u nepogodniji položaj. No, druge strane sam siguran kako će sport i klubovi opstati, ali, naravno, uz manje novaca. Nadam se da ćemo, u razgovoru s izvršnim odborom i klubovima, kroz iduće razdoblje pronaći nova rješenja za normalno funkcioniranje – rekao je Pezo. Pezo funkciju predsjednika preuzima od Branka Bazdana, koji je na čelu županijske Zajednice športa bio 20 godina. Bazdan se odlučio ne kandidirati za još jedan mandat.
-Došlo je vrijeme da nove snage unesu živost u Zajednicu športa – kratko je rekao Branko Bazdan, naglasivši kako ostaje u Izvršnom odboru. Za dopredsjednike su izabrani Marinko Matulović i Goran Proleta. Blaž Pezo inače je predsjednik Županijskog nogometnog saveza Dnž još od 2017. godine. Tada je na tom mjestu naslijedio Matu Dugandžića iz Komina.

Pročitajte još

TURNIR TENIS KLUBA DUBROVNIK Deranja, Smokvina i Vušić najuspješnije!

Dulist

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist