Aktualno

Biskup Uzinić primio zlatne olimpijce

Dubrovački biskup Mate Uzinić primio je u četvrtak 23. kolovoza u Samostanu sv. Klare zlatne hrvatske vaterpolske olimpijce iz Dubrovnika i čestitao im na osvojenoj zlatnoj medalji na Olimpijskim igrama u Londonu.

S dubrovačkim biskupom susreli su se Andro Bušlje, Niška Dobud, Maro Joković, Sandro Sukno i pomoćnik izbornika hrvatske reprezentacije Elvis Fatović.

– Doista vas je bilo lijepo vidjeti ne samo u bazenu nego i kasnije kako ste to proslavili i na način na koji ste istaknuli lik sv. Vlaha – rekao je biskup Uzinić, odbacivši neke interpretacije toga čina kao čina regionalizma.

– Nakana je bila počastiti onoga koji je bio uz vas i koji vam je pomogao kao što već stoljećima pomaže ovaj Grad. Nadam se da će on biti onaj koji će biti s vama u vašim životima ne samo u bazenu nego i izvan bazena, da će vas pratiti i pomoći vam postići onu konačnu nakanu biti s Bogom u vječnosti čemu smo svi usmjereni – rekao je biskup Uzinić.

Biskup Uzinić također je istaknuo pozitivan primjer koji dubrovački vaterpolisti pružaju mladima, pokazujući im da se uz rad i žrtvu može imati osmišljen i zdrav život.

– Drago mi je što ste ono svoje profesionalno spojili s onim vjerskim i što to može funkcionirati – rekao je biskup.

Sa zlatnim reprezentativcima bio je i vjeroučitelj Krešimir Marković koji je nekima od njih predavao vjeronauk te ostao u kontaktu i nakon srednjoškolskog obrazovanja.

Istaknuo je kako se vaterpolisti "Juga" godinama spremno i rado odazivaju akcijama dubrovačke Crkve, od humanitarne akcije "Podijelimo radost Božića", sudjelovanja u Festi sv. Vlaha, snimanja promotivnog spota za najavu Susreta hrvatske katoličke mladeži 2014. u Dubrovniku, a ove godine i kao apostoli na Veliki četvrtak. Izrazio je nadu da će se ta dobra suradnja nastaviti.

U ime vaterpolista biskupu je na dugogodišnjoj suradnji Vaterpolskog kluba "Jug" i Dubrovačke biskupije zahvalio Elvis Fatović, spomenuvši i nadbiskupa Želimira Puljića koji im je pružao podršku, posebice pri otvaranju Jugovog bazena. Obećao je odaziv vaterpolista u budućim aktivnostima Crkve u Dubrovniku.

Na kraju ugodnog druženja biskup Uzinić je dubrovačkim olimpijskim pobjednicima uz zlatnu osvojenu medalju darovao zlatni medaljon sv. Vlaha, a uime zlatnih olimpijaca Nikša Dobud biskupu je predao loptu s njihovim potpisima.

Pročitajte još

Srijedom se čita DuList!

Dulist

NAUTIČKA PATROLA 2021. ACI Marini Dubrovnik priznanje ‘Zlatni vez gastronomije’

Dulist

‘ORSULA 1944.-2021.’ Lasić: ‘Ovo je strašna tragedija. Ovo je početak katarze hrvatskog naroda’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija