Aktualno

Biskup Uzinić kupio centimetar Pelješkog mosta!

Biskup Uzinić kupio centimetar Pelješkog mosta!

Biskup dubrovački Mate Uzinić u emisiji More objavio je kako je on osobno kupio jedan centimetar Pelješkog mosta čime se priključio hvalevrijednoj akciji "Gradimo Pelješki most".

Centimetar mosta košta tisuću eura, a biskup Uzinić je naglasio kako su svi oni koji su barem jednom prešli dvije državne granice kako bi nastavili put prema Hrvatskoj svijesni važnosti ovog mosta. Rekao je također kako je to najmanje što se za most može učiniti.

Osim njega, Vijeće biskupije donijelo je odluku kako će i Dubrovačka biskupija postati vlasnikom deset centimetara mosta. Donirali su tako 10 tisuća eura udruzi HTV-ove novinarke Branke Šeparović „Gradimo Pelješki most“.

Novoutemeljena udruga nedavno je počela prikupljati novac za izgradnju mosta – potrebno je osigurati dvije milijarde kuna, a Udruga četvrtinu potrebnog iznosa planira namaknuti prije ulaska Hrvatske u EU.

– Cijena jednog centimetra mosta je tisuću eura, a donatori mogu uplatiti manje ili veće iznose, ovisno o mogućnostima. Primjerice, jedan mikron, milijunti dio mosta, stoji svega 7,5 kuna, no mi računamo i na “kapitalce”, koji će za metar mosta platiti 100 tisuća eura – izjavila je tada Šeparović.

Šeparović  sa skupinom od 15 renomiranih stručnjaka iz različitih područja od ljeta prošle godine razrađuje model financiranja 2,4 kilometra dugog mosta koji bi teritorijalno povezao Hrvatsku.
 

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist