Aktualno

Biskup Glasnović krstio malu Josipu, šesto dijete u obitelji Kutnjak

Malu Josipu, šesto dijete u obitelji Slavice i Dubravka Kutnjak, krstio je u nedjelju, 28. kolovoza dubrovački biskup mons. Roko Glasnović u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku. Josipa ima pet starijih sestara koje su nazočile i pobožno sudjelovale u sakramentu krštenja uz kumove, obitelji prijatelja i župnu zajednicu, objavila je Dubrovačka biskupija.

Tumačeći nedjeljnu evanđeosku poruku biskup Glasnović je govorio o poniznosti. Kazao je kako su mnogi sveci bili ponizni slijedeći Krista, a među njima je bio i sv. Augustin.

Povijest spasenja je povijest poniznosti jer Bog silazi među ljude. I riječ čovjek u latinskom jeziku je srodna s riječju poniznost, primijetio je biskup. Poniznost ipak nije ljudima prirođena, treba je vježbati. I sama psihologija prepoznaje terapeutsku vrijednost poniznosti.

-Poniznost traži da gledamo sebe kako nas vidi Bog – poručio je biskup Glasnović te dodao kako se poniznost na poseban način poniznosti uči upravo u obitelji jer se tu članovi obitelji moraju prignuti jedni nad drugima i njihovim potrebama, neprestano se darivati, poniziti se i to uvijek iznova.

Na kraju mise župnik don Marin Lučić, a potom i biskup, čestitali su obitelji Kutnjak. Biskup je, kako to liturgija predviđa, podijelio poseban blagoslov roditeljima djeteta.

Svečanom i radosnom ozračju u katedrali pridonio je pjesmom Mješoviti katedralni zbor pod ravnanjem prof. Petre Potrebica.

Izvor/foto: Angelina Tadić, Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

[VIDEO] Specijalni simulatori za edukaciju mladih: Nije teško napraviti KLIK!

Dulist

SVE JE POČELO 5. LISTOPADA 2011. Danas pušemo 11 svjećica na torti!

Dulist

NA SVETOM ILIJI HGSS-ovci spasili izgubljene i iscrpljene planinare

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija