Aktualno

BILI SU ISCRPLJENI I BEZ VODE HGSS-ovci spasili oca i sina koji su zalutali na Sv. Iliji

Jučer nešto iza 16 sati putem centra 112 HGSS stanica Dubrovnik obavještena je o pozivu u pomoć od dvoje stranih državljana. U komunikaciji s pozivateljima saznali su da se radi o ocu i sinu koji su pri spuštanju s vrha Sveti Ilija pored mjesta Gradac krenuli neoznačenom stazom prema zaselku Rudine. Osobe su bile iscrpljene i nalazile su se na nepristupačnom području bez vode. Odmah po dojavi na teren kreće petero spašavatelja HGSS stanice Dubrovnik. Kako se radi o rubnom području Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije u ispomoć je pozvana i stanica Makarska, javljaju iz HGSS-a.

Zbog nepokrivensoti signalom nije bilo moguće stupiti u kontakt s zalutalim osobama. Od centra 112 dobivamo zadnju poznatu lokaciju mobitela i sužavamo područje pretrage. Spašavatelji se dijele u 3 ekipe i kreću s tri strane stazama prema vrhu Sv. Ilija, dok jedan spašavatelj priprema bespilotnu letjelicu za pregled iz zraka. Nakon nepunih 2 sata osobe su pronađene na nepristupačnom terenu van staze vidno iscrpljene i dehidrirane. Nakon okrepe i pregleda osobe se u pratnji spašavatelja spuštaju do prometnice i predaju obitelji u 19.30.

Foto: HGSS

Pročitajte još

VANDA I GABRIELA ĐANIĆ Mama i kći violončelistice stvaraju lijepu glazbenu priču

Maria Prkut

Culture Club Revelin proglašen 22. najboljim klubom na svijetu

Dulist

OBOREN REKORD Danas je najtoplije bilo u Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija