Koronavirus u Hrvatskoj

BEROŠ U DUBROVNIKU ‘Brojke nisu zabrinjavajuće, mjere nećemo aktivirati’

vili beros033

Brojke su samo jedan od parametara koje epidemiolozi sagledavaju. Važan je način širenja te odakle su novo detektirani bolesnici došli i bili u kontaktu. Ima niz elemenata koji nam ukazuju kakva je epidemiološka situacija i kakve mjere bi u datom trenutku trebali poduzeti – odgovorio je prilikom posjeta Dubrovniku ministar zdravstva Vili Beroš na novinarsko pitanje ima li razloga za zabrinutost naglim porastom zaraženih u Hrvatskoj.

Od početka, kaže, napominju da je nužno biti oprezan. Iz dana u dan mora se pratiti situacija jer će isključivo o njoj ovisiti što će se događati u budućnosti pa tako i hoće li se parlamentarni izbori održati 5. svibnja.

– Ovo jest blagi porast broja novooboljelih koji nije zabrinjavajuć, međutim ne mogu prestati napominjati koliko je potreban oprez. Virus je još uvijek među nama. Određene scenarije imamo, ali i odogovor – poručio je Beroš.

Imaju i set epidemioloških mjera, ali njih u Vladi ne namjeravaju aktivirati.

– Ako bi se povećao broj oboljelih koji dolaze iz određenih regija ili zemalja, naravno da bi poduzeli neke mjere – zaključio je.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist