Sport

BEDEM BIRKIRKARE Mokošanin u najboljoj momčadi malteške lige

BEDEM BIRKIRKARE Mokošanin u najboljoj momčadi malteške lige

Mokošanin Mislav Anđelković, igrač FC Birkirkare, uvršten je u najbolju momčad malteške Premijer lige za sezonu 2017./2018.

Novo je to priznanje za 30-godišnjeg Mokošanina, koji je nogometnu karijeri započeo u HNK Dubrovniku. Kao 17-godišnjak iz rodnog je grada preselio u Istru 1961, gdje je ostao osam godina i odigrao preko 150 utakmica. Dobre igre izazvale su interes splitskih ‘Bilih’, a Anđelković u Hajduku nastupa sezonu i pol. Nakon polusezone u slovenskom Koperu, skrasio se na Malti, u klubu koji svoje utakmice igra na nacionalnom stadionu Ta’Qali, kapaciteta 17800 gledatelja.

Anđelković u Birkirkari igra na poziciji zadnjeg veznog, a debitirao je u siječnju 2016. godine, nakon što ga je iz slovenskog Kopera doveo tadašnji trener Birkirkare, njegov sunarodnjak Dražen Besek. U prvoj polusezoni odigrao je 15 utakmica, u drugoj sezoni 32 utakmice uz 3 gola, a u ovoj sezoni Anđelković je za svoj klub odigrao 27 utakmica.

Ukupno je odigrao 74 utakmice za ‘Pruge’, a na kraju sezone mu istječe ugovor.

Inače, osim što je izabran među tri najbolja veznjaka lige, Anđelković je zaslužio i nominaciju za najboljeg stranog igrača lige.

Birkirkara je u ovoj sezoni zauzela 4. mjesto u malteškoj prvoj ligi s 47 bodova, odnosno 15 pobjeda, 2 remija i 9 poraza.

Foto: FC Birkirkara

Pročitajte još

JUGAŠI U POLUFINALU EUROKUPA! Uvjerljiva pobjeda protiv Crvene Zvezde

Dulist

VEČERAS SVI U GOSPINO POLJE! Košarkaši Dubrovnika dočekuju Šibenik

Dulist

[FOTOGALERIJA] Dubrovački mališani na Stradunu pokazali svoje trkačke vještine

Dulist