Koronavirus u Hrvatskoj

Bazdan: Testiranje na otvorenom nije nepropisno inače bi čitav drive-in sustav bio sporan

dom za starije dubrovnik koronavirus

– Testiranje na otvorenom nije problem. Postoji princip drive-in testiranja koji se također radi na otvorenom, što bi značilo da je cijela Hrvatska u prekršaju – rekao je ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan na naš upit je li princip testiranja na COVID-19 koji se trenutno izvodi ispred Doma za starije i nemoćne Dubrovnik nepropisan.

Na ovo ukazala nam je naša čitateljica koja je ‘nešto prije 12 sati, dok je s mužem i kćerkom provodila vrijeme na taraci obiteljske kuće k u neposrednoj blizini Doma umirovljenika Dubrovnik, shvatila sam da se nešto čudno događa jer je netko izvikivao imena i prezimena u pravilnim razmacima od nekoliko minuta’.

– Nakon što je prozvano ime ravnateljice Marine Sambrailo shvatili smo da je riječ o zaposlenicima Doma. Nagnula sam se preko ograde koja nas dijeli od prolaza širine od niti metar i pol. Zaprepastila sam se kad sam vidjela da se na otvorenom, bez šatora, bez najave i upozorenja provodi testiranje djelatnika na COVID-19. Kad sam im se obratila, prvo mi nisu htjeli ni odgovoriti, a na moje inzistiranje i pitanje zašto se ne provodi na širokoj placeti ispred ulaza u Dom, a ne u tom uskom prolazu ispod/ispred moje tarace, gospođa u zaštitnom odijelu mi je grubo odgovorila da je ne ometam i rukom pokazala prema zaposlenicima doma koji su stajali pred ulazom u dom – nekih 20 metara udaljenosti – i da se njima obratim – ispričala nam je zabrinuta Dubrovkinja.

Nazvala je potom 113 gdje joj je rečeno da ako nema šatora, nazove policiju što ipak nije učinila već se obratila novinarima. Ravnatelj Bazdan uvjerava nas kako praksa kojoj je gospođa vidjela nije nepropisna te se sve odvija u skladu sa samjernicama krovne institucije.

Podsjetimo, na press konferenciji za medije Županijskog kriznog stožera u subotu u 12 sati rečeno je kako je jedan štićenik Doma zaražen COVID-19, nakon čega je uslijedilo testiranje preostalih korisnika i djelatnika.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist