Sport

Barbara Matić nominirana za najbolju judašicu svijeta!

Barbara Matić nominirana za najbolju judašicu svijeta!

Međunarodna judo federacija (IJF) objavila je nominirane za 2022. godinu, a među kandidatkinjama za najbolju judašicu u 2022. godini (Female Judoka of the Year 2022) je i dvostruka svjetska prvakinja 28-godišnja Splićanka Barbara MATIĆ (JK Pujanke – Split).

„Iznimno sam zadovoljna kako je završila 2022. godina, ovo je zaista poput šlaga na torti. Biti proglašena odnosno ući u završni krug s pet najboljih judašica na svijetu stvarno je velika stvar. Presretna, prezadovoljna i ponosna sam na tu nominaciju. Bila bi velika stvar da to osvojim, ali ja sam već s trenutnom situacijom iznimno zadovoljna. Iskoristila bi priliku te se zahvalila svim navijačima na velikoj podršci i nadam se da će me podržati i ovaj put.“ – kazala je Barbara MATIĆ koja je trenutno na pripremama u Mittersillu (AUT).

Glasanje na web stranici IJF-a (awards.ijf.org) započelo je danas i traje do kraja siječnja.

Uz svjetski broj jedan na svjetskoj rang ljestvici Barbaru MATIĆ, nominirana je i 21-godišnja Zagrepčanka Lara CVJETKO (JK Solin) u kategoriji „Zvijezda u usponu“ (Rising star), kao finale Barbare i Lare u kategoriji „Najbolji trenutak u 2022. godini“ (Moment of the Year 2022).

U kategoriji „Trenersko postignuće“ (Coaching Achievement of the Year 2022) nominirani su Vladimir PRERADOVIĆ i Dragan CRNOV.

Pobjednici će biti objavljeni u veljači tijekom Grand Slama u Parizu 2023.

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist