Sport

Barbara Matić nominirana za najbolju judašicu svijeta!

Barbara Matić nominirana za najbolju judašicu svijeta!

Međunarodna judo federacija (IJF) objavila je nominirane za 2022. godinu, a među kandidatkinjama za najbolju judašicu u 2022. godini (Female Judoka of the Year 2022) je i dvostruka svjetska prvakinja 28-godišnja Splićanka Barbara MATIĆ (JK Pujanke – Split).

„Iznimno sam zadovoljna kako je završila 2022. godina, ovo je zaista poput šlaga na torti. Biti proglašena odnosno ući u završni krug s pet najboljih judašica na svijetu stvarno je velika stvar. Presretna, prezadovoljna i ponosna sam na tu nominaciju. Bila bi velika stvar da to osvojim, ali ja sam već s trenutnom situacijom iznimno zadovoljna. Iskoristila bi priliku te se zahvalila svim navijačima na velikoj podršci i nadam se da će me podržati i ovaj put.“ – kazala je Barbara MATIĆ koja je trenutno na pripremama u Mittersillu (AUT).

Glasanje na web stranici IJF-a (awards.ijf.org) započelo je danas i traje do kraja siječnja.

Uz svjetski broj jedan na svjetskoj rang ljestvici Barbaru MATIĆ, nominirana je i 21-godišnja Zagrepčanka Lara CVJETKO (JK Solin) u kategoriji „Zvijezda u usponu“ (Rising star), kao finale Barbare i Lare u kategoriji „Najbolji trenutak u 2022. godini“ (Moment of the Year 2022).

U kategoriji „Trenersko postignuće“ (Coaching Achievement of the Year 2022) nominirani su Vladimir PRERADOVIĆ i Dragan CRNOV.

Pobjednici će biti objavljeni u veljači tijekom Grand Slama u Parizu 2023.

Pročitajte još

Učenice OŠ Lapad državne prvakinje u badmintonu!

Dulist

SRETNO, CURE! Naše košarkašice u poluzavršnici Kupa protiv Medveščaka

Dulist

DOKUMENTACIJA U IZRADI Ipak se kreće! Radit će se četiri staze za dubrovačke atletičare

Dulist