Sport

BARAKUDE SE VRATILE U HRVATSKU Tucak: ‘Odigrali smo vrlo dobar turnir. Sad treniramo za Tokio’

BARAKUDE SE VRATILE U HRVATSKU Tucak: 'Odigrali smo vrlo dobar turnir. Sad treniramo za Tokio'

Hrvatska vaterpolska reprezentacija ovog se ponedjeljka nakon dugih deset dana doputovala u Hrvatsku. Umorni, ali s osmjesima na licima, i ono najbitnije – kartom za odlazak na Olimpijske igre u džepu.

– Evo ovako odmah na prvu, ako bi morao ocijeniti turnir, mogao bih ga ocjeniti s osmicom, od maksimalne desetke. Mislim da smo odigrali briljantan vaterpolo u napadu, malo više koncentracije nam fali u obrani, jednako kao i bolji protok lopte s igračem više. No naravno, u ovim uvjetima u kojima smo igrali, ritmu svakodnevnih utakmica i specifičnog sudačkog kriterija, odigrali smo vrlo dobar turnir – rekao je izbornik reprezentacije Ivica Tucak.

Jučer su izvučene i ždrijeb skupina vaterpolskog turnira na Olimpijskim igrama. Hrvatska je u skupini B s Australijom, Srbijom, Španjolskom, Kazahstanom i Crnom Gorom. U skupini A nalaze se Južnoafrička republika, SAD, Mađarska, Grčka, Japan, Italija.

– Na Olimpijskim igrama svaka reprezentacija svaku može pobijediti. Nema lakog suparnika. Tako je uvijek bilo na Olimpijskim igrama. Jednako nam je bilo i u Riu. No imat ćemo dovoljno vremena za pripremu. Ja ću nakon dan-dva, kada mi se malo slegnu dojmovi napraviti plan i program priprema i sparinga. Prije samih igara plan je da odemo u Japan na zajedničke treninge sa Španjolcima. Sigurno ćemo imati dovoljno vremena da u Tokiju budemo pravi – zaključio je Tucak.

– Osjećamo veliko zadovoljstvo i ponos što smo ostvarili ovaj uspjeh. No ovo je ipak tek početak. Za ovo smo radili punih godinu i pol dana, no tek sada počinje prava stvar. Jučer smo saznali skupine za Olimpijske igre, slijedi nam pripremaza ono što nas tamoočekuje, taj dugo priželjkivani nastup na Olimpijskim igrama – rekao je reprezentativac Lovre Miloš te nastavio:

– Sada svi odlazimo kućama na zasluženi odmor, mi u HAVK Mladosti imamo tri slobodna dana do početka klupskih obaveza pa onda već u subotu s klubom igramo Eurokup u Barceloni. Zapravo i nema baš puno vremena za odmor. Najvažnije se zato odmoriti psihički, a fizički koliko će to biti moguće. A potom, iznimno brzo, nastavak klupske sezone –zaključio je Miloš.

Foto: HVS

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist