Sport

Barakude pobjednici Sardinija kupa!

Barakude pobjednici Sardinija kupa!

Drugog dana turnira u Cagliariju Barakude su upisale novu pobjedu, ovoga puta nad aktualnim svjetskim prvacima Talijanima rezultatom 15:12 (3:4, 1:6, 6:2, 2:3). Time su postali pobjednici ‘Sardinija kupa’, turnira na kojem su sudjelovali uz domaćine Talijane, kao i Rusku reprezentaciju koju su Hrvati nadjačali jučer.

– Odlično smo odigrali još jedan turnir te ga zasluženo osvojili. Ovo je dobra uvertira u ono najbitnije što nam slijedi, Olimpijske igre. Veseli me dobra igra. Danas smo u prve dvije četvrtine svjedočili fenomenalnoj igri, žao mi je što u istom visokom ritmu nismo ostali do kraja. U trećoj četvrtini ušli smo u određene probleme, što je dobro da nam se dešava sada, na ovim turnirima. No znali smo reagirati i iščupati se. Drago mi je da smo imali ovakvu utakmicu, koja nije išla jednosmjernom ulicom, već da smo ušli u određene probleme i reagirali na dobar način te pobijedili – rekao je izbornik Ivica Tucak.

Nakon proteklog vikenda kada su se Barakude vratile iz Budimpešte kao pobjednici Benu kupa u Budimpešti gdje su nadjačali reprezentacije Španjolske, Mađarske i Rusije, ovoga su vikenda ponovo pokazali da ozbiljno rade na svojoj pripremi za nastup na Olimpijskim igrama. Vaterpolska reprezentacija u Tokijo odlazi kao jedina hrvatska momčad koja će na Igrama predstavljati Hrvatsku. Reprezentaciji slijedi nekoliko dana odmora nakon čega se 15. srpnja okupljaju u Zagrebu, gdje će trenirati do polaska u Tokio 19. srpnja.

– Odradili smo ono što smo zamislili. Popravili smo igru, no to je još uvijek daleko od našeg najboljeg izdanja. Siguran sam da će nam ovih nekoliko dana odmora koji slijede dobro doći, nakon čega ćemo dobro iskoristiti pripreme u Zagrebu i u Tokijo otići u idealnoj formi – zaključio je kapetan reprezentacije Andro Bušlje.

Pročitajte još

[FOTO] KORAK DO FINALA Jugaši pobijedili u polufinalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

ATLETSKI KLUB DUBROVNIK 21 medalja na prvom kolu Dalmatinske lige

Dulist

SVI U GRUŽ! Jugaši dočekuju Primorje u prvoj polufinalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske

Dulist