Sport

“Barakude” pobjednici B.Net kupa

“Barakude” pobjednici B.Net kupa

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobjednik je B.net Kupa koji se ovog vikenda igrao u Zagrebu.

Naši su vaterpolisti u tri dana ostvarili tri pobjede te na najbolji mogući način najavili Europsko prvenstvo koje se od 13. do 26. sprnja igra u Budimpešti. Prvog dana turnira pali su Rusi, a uvjerljiva pobjeda rezultatom 16:6 najavila je želju da se pobijede i vrlo neugodne reprezentacije Italije i Španjolske. Trud Barakuda se isplatio te su u subotu na bazenu Mladosti na Savi svladani i Talijani rezultatom 12:9.

U sinoćnjoj najuzbudljivijoj utakmici upisana je pobjeda i protiv Španjolske rezultatom 12:11, a upravo su nam oni jedan od konkurenata u skupini na Europskom prvenstvu. Podsjetimo, s nama će se uz Španjolsku u skupini za odlazak u daljnji krug natjecanja boriti još i aktualni svjetski prvaci i domaćini Mađari te Srbi, Nijemci i Francuzi.

– Zadovoljan sam rezultatom i lijepo je pobijediti odlične momčadi poput Italije, Španjolske i Rusije. Smatram da smo vrlo dobro odigrali ovaj turnir s obzirom na fazu priprema i ovo nam je poslužilo kao dobar uvod za sve što nas očekuje na Europskom prvenstvu u Budimpešti. Sinoć smo igrali bez Petra Muslima koji ima upalu uha te nekoliko dana mora mirovati, a Josip Pavić je pod laganom virozom, no nadam se da je ozljedama i bolestima kraj te da ćemo ostatak priprema provesti u punom sastavu! – izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Pobjednik B.net Kupa, pripremnog turnira za EP, je Hrvatska, Italija je zauzela drugo mjesto, Španjolska je treća dok je Rusija na posljednjem mjestu.

– Ovaj nam je turnir bio odlična provjera trenutačne snage naše reprezentacije. Idući tjedan nastavljamo s pripremama u Rijeci, a onda putujemo u Atenu na još jedan turnir. Nakon toga iz Zagreba odlazimo na Europsko prvenstvo koje će biti najneizvjesnije do sada. Sigurno je najmanje sedam momčadi u igri za medalje i svatko ima šansu. Pozivam sve naše navijače da nam se pridruže u Budimpešti! – izjavio je dokapetan reprezentacije Nikša Dobud.

Za Hrvatsku na B.net kupu igrali su golmani Josip Pavić, Marko Bijač i Ivan Marcelić, centri Nikša Dobud i Luka Lončar, bekovi Ivan Milaković, Kristijan Milaković, Andro Bušlje i Ivan Buljubašić, vanjski igrači Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim, Antonio Buha, Maro Joković, Luka Bukić i Duje Živković.

Rezultati utakmica B.net Kupa u Zagrebu:
Hrvatska – Rusija 16:6 / Španjolska – Italija 9:7
Hrvatska – Italija 12:9 / Španjolska – Rusija 16:8
Hrvatska – Španjolska 12:11 / Rusija – Italija 12:13

Ovog ljeta uz Europsko prvenstvo naše vaterpoliste očekuje i Svjetski kup u Almatyu, a dokumentarni serijal Barakude proslavljenog redatelja Petera Radovicha uskoro ćemo pratiti u programu NOVE TV.

Pročitajte još

Košarkaše Dubrovnika u Splitu nadjačali domaćini

Dulist

Ana Petković državna prvakinja u parovima na HEP Prvenstvu Hrvatske do 18 godina

Dulist

JUDO KLUB FORTITUDO 16 judoka položilo ispite za pripadajuće pojaseve

Dulist