Sport

BARAKUDE PETE NA OI Garcia: ‘Uvijek ću pamtiti da je moj posljednji šut bio gol’

BARAKUDE PETE NA OI Garcia: 'Uvijek ću pamtiti da je moj posljednji šut bio gol'
TOKYO, JAPAN - AUGUST 8: Xavi Garcia of Croatia, Luka Bukic of Croatia during the Tokyo 2020 Olympic Waterpolo Tournament Men's Classification 5th-6th match between Croatia and United States at Tatsumi Waterpolo Centre on August 8, 2021 in Tokyo, Japan (Photo by Marcel ter Bals/Orange Pictures)

Pobjedom protiv Amerikanaca 14:11 (2:3, 4:2, 4:2, 4:4) Hrvatska vaterpolska reprezentacija završila je svoj nastup na Olimpijskim igrama ostvarivši 5. mjesto.

– Naravno da nismo zadovoljni. Da ste mi prije početka turnira rekli da ćemo osvojiti drugo mjesto u grupi, mislim da bi to svi potpisali. No ždrijeb je bio takav da nas je dočekala Mađarska koja se pokazala zasluženo boljom od nas, u utakmici u kojoj smo dali sve od sebe. Ovih posljednjih nekoliko dana bila su uistinu teška i bolna, kako za igrače tako i za cijeli stručni stožer. No još jednom smo izvukli posljednji atom snage, da dostojanstveno završimo ovaj turnir, kao pravi sportaši. Ne mogu niti sebi niti igračima zamjeriti energiju, želju, volju, trud s kojom smo došli ovdje. Svi smo živjeli za ovo. A da smo griješili, griješili smo svi. Zato smo danas peti, a ne u borbi za medalju. No ja sam ponosan na ovu momčad i velika im hvala. Opraštamo se od jedne sjajne generacije. Generacija je to koja je zadužila hrvatski sport i vaterpolo. Želim im reći veliko hvala za sve što su dali vaterpolu i cjelokupnom hrvatskom sportu – rekao je izbornik Ivica Tucak.

Na posljednjoj utakmici turnira tri gola upisao je Luka Bukić, dva su zabili Lončar, Joković i Garcia, a po jedan Miloš, Obradović i Macan. Zadnji gol iz igre u utakmici zabio je Xavi Garcia, reprezentativac koji se s ovim turnirom i oprostio od reprezentacije.

– Bilo bi mi draže da smo uzeli medalju. (smijeh) No, uvijek ću zapamtiti da je moj posljednji šut bio gol. Nije ovo laka situacija za mene – kroz smijeh je rekao Xavi Garcia koji je ovim OI zaključio svoju igračku karijeru.

Na večerašnjoj svečanosti zatvaranja Igara zastavu će nositi upravo kapetan Hrvatske vaterpolske reprezentacije Andro Bušlje.

– Nakon ove pobjede na kraju turnira možemo se malom dozom sreće vratiti u Hrvatsku. No nismo ispunili ono što se očekivalo od nas, a što smo i sami priželjkivali. No nastavit ćemo raditi te na idućim Olimpijskim igrama probati napraviti bolji rezultat. Sada se nekoliko igrača vjerojatno oprašta s reprezentacijom, treba im se zahvaliti. Cijeli hrvatski sport podigli su na višu razinu i napravili velike rezultate. Zbog njih ćemo ovo proslaviti – zaključio je Loren Fatović.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist