Sport

Ban, Gvozdenica i Pulić na plivačkom maratonu Raslina

U subotu se u mjestu Raslina smještenom na obali Prokljanskog jezera u zaleđu Šibenika održao 11. plivački maraton Raslina 2021. na 5 kilometara.

Pobjednik u konkurenciji muškaraca bio je Grgo Mujan (KDP Split) koji je plivao vrijeme 01:02:23 h, a kod žena je to bila Antonia Buličić (KDP Split) 01:08:13h. Na maratonu su nastupili i dubrovački maratonci te su uspješno završili utrke: Đivo Ban (registriran za nastupe preko ŠU Omiš PM) koji je plivao vrijeme 01:54:38 – 48. od 68 muškaraca, Pero Gvozdenica (HAKDP Mladost Zagreb) 01:31:53h – 28. od 68 muškaraca, te Joško Pulić (ŠU Omiš PM) 01:47:34h – 39. od 68 muškaraca.

Inače, radi se o jednom od najpopularnijih plivačkih maratona u Hrvatskoj, gdje je, u pred pandemijska vremena, broj sudionika prelazio brojku od 250 sudionika.

Start i cilj su u centru malog pitoresknog mjesta Raslina, gdje većina stanovnika volontira u različitim segmentima organizacije utrke, kao npr. pri registraciji plivača, kao barkarijoli u osiguranju plivača, podjeli obroka nakon utrke, postavljanju razglasa, garderobi i slično.

-Atmosfera i organizacija je redovito izvrsna, gostoljubivost domaćina se osjeća na svakome koraku, i to je osjećaj koji privlači brojne sudionike, ozbiljne plivače i brojne rekreativce iz godine u godinu – ističu nam naši maratonci.

Raslina maraton se nije održao prošle godine, a ove su, i dalje u uvjetima pandemije, organizatori odlučili ipak organizirati glavnu utrku na 5km (inače je tu i rekreativna na 1500m te dječja utrka), na kome je na koncu nastupilo ukupno 91 plivačica i plivača.

-Staza je u dužini 5000 m, s  jednom okretnom bovom, sa startom i ciljem u istoj ravnini. Voda je bočata, uvjeti na stazi su do okreta na 2500 m bili bazenski, bez vjetra i vala, no otprilike oko 11h ujutro je zapuhao snažan vjetar koji je podigao valove, tako da su se plivači (manje ili više uspješno) borili sa valovima u lice, na povratku sa okretne bove do cilja – pričaju.

 

Pročitajte još

Koprivica novi/stari predsjednik, Maslać dopredsjednik KK Dubrovnik

Dulist

ŠVICARCI, PORTUGALCI, AUSTRIJANCI, HRVATI… Interes za Arenu Lapad iznenadio gradonačelnika!

Dulist

Pridružite se obilježavanju Europskog tjedna sporta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija