Sport

BADMINTON Kadeti Aediuma srebrni, seniori četvrti

BADMINTON Kadeti Aediuma srebrni, seniori četvrti

Kadeti BK Aediuma osvojili su drugo mjesto, a seniori su bili četvrti na Ekipnom prvenstvu Hrvatske, koje se u subotu 3. lipnja održalo u OŠ Župa dubrovačka.

Kadeti Aediuma (Marko Janičić, Patrik Karamatić, Patrik Konjuh, Davor Makivić, Andrea Vlašić, Nika Matana, Nika Masle) najprije su izgubili od kasnijeg prvaka BK Medvedgrada 1998., a potom u meču za drugo mjesto svladali BK Međimurje s 4:1.

Seniori Aediuma (Marin Šućur, Lukša Zlošilo, Marko Janičić, Mia Čerjan, Barbara Janičić, Leona Milković i Maris Guca) u grupi su izgubili od BK Medvedgrada 1998. 1 te dobili BK Flex. Potom su u polufinalu izgubili od BK Medvedgrada 1998. 3., a u meču za broncu poraženi su s tijesnih 3:2 od čakovečkog BK Međimurja. Seniorski prvak Hrvatske je zagrebački BK Medvedgrad 1998. 1, koji je u finalu s 3:0 svladao BK medvedgrad 1998. 3.

Inače, na turnirima, na kojima je nastupilo šest seniorskih te tri kadetske ekipe iz Zagreba, Čakovca i Dubrovnika, po formatu natjecanja u svakoj ekipi moglo je natsupiti najmanje po dva igrača i igračice, a najviše po njih četiri. Igra se ukupno pet mečeva i to redom, po jedan muški i ženski pojedinačni meč, zatim po jedan muški i ženski par te na kraju mješoviti par. Pritom jedan igrač ili igračica može odigrati najviše dva meča u jednom susretu ekipa. Pobjednik je ekipa koja osvoji tri ili više pobjeda u mečevima.

Foto: BK Aedium

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr