Sport

BADMINTON Janičićima pet medalja na 3. kolu Hrvatskog kupa

BADMINTON Janičićima pet medalja na 3. kolu Hrvatskog kupa

Pet medalja osvojili su članovi BK Aediuma Barbara i Marko Janičić na turniru 3. kola Hrvatskog kupa za mlađe kadete (U13), kadete (U15) i mlađe juniore (U17), koji je ovog vikenda održan u Zagrebu.

Juniorka Barbara Janičić osvojila je dvije srebrne medalje. Pojedinačno je ostvarila dvije pobjede (svladala 2. nositeljicu Anteu Rendulić iz Zagreba), ali je u finalu poražena od 1. nositeljice Ire Misir iz Velike Gorice. U istoj konkurenciji Nikolina Kabiček je bila sedma, a Maris Guca deseta. U paru s Irom Misir Barbara je ostvarila tri pobjede i poraz, ali im je zlato izmaklo zbog lošije gem razlike. Par Kabiček/Guca je bio nadomak medalje osvojivši četvrto mjesto.

Mlađi kadet Marko Janičić osvojio je srebro i dvije bronce. U svojoj dobnoj kategoriji bio je brončani pojedinačno, a u paru s Čakovčaninom Josipom Đerijem srebrni. U kadetskoj kategoriji stigla je druga pojedinačna bronca nakon slavlja nad Rokom Pipunićem iz Zagreba u meču za 3. mjesto, a u paru s Dinom Blažićem iz Čakovca bio je peti.

Kod mlađih kadetkinja u pojedinačnoj konkurenciji najbliža medalji je bila Nika Matana, koja je u meču za treće mjesto izgubila od Lucije Mežnarić iz Novske. Još su nastupile Noa Selmani koja je bila sedma te Nika Masle koja je zauzela trinaesto mjesto. U ženskim parovima Masle/Matana su bile šeste, a Noa je u paru sa suigračicom Janom Turk iz Čakovca bila sedma.

Treba spomenuti da Marko Janičić tek dogodine prelazi u ovu dobnu skupinu, isto kao i Noa i dvije Nike koje su u kod kadetkinja u pojedinačnoj konkurenciji redom osvojile šesto, jedanaesto i dvanaesto mjesto, dok je u ženskim parovima par Masle/Matana zauzeo šesto mjesto.

Na natjecanju je sudjelovalo 65 natjecatelja iz 10 klubova iz Zagreba, Velike Gorice, Čakovca, Bjelovara, Koprivnice, Novske i Dubrovnika. BK Aedium je nastupio sa 7 natjecatelja pod vodstvom trenera Vlaha Čerjana.

Foto: BK Aedium

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist