Sport

BADMINTON Janičić zlatna u Sloveniji

BADMINTON Janičić zlatna u Sloveniji

Članica badmintonskog kluba Aedium Barbara Janičić osvojila je prvo mjesto u parovima na međunarodnom turniru za mlađe juniore ‘FZ Forza U17 Cup 2018.’, koji se proteklog vikenda održao u slovenskim Medvodama.

Barbara Janičić je na turniru koji je organiziran u okviru BEC-a (Badminton Europe Circuit) do zlatne medalje stigla u paru sa sunarodnjakinjom Irom Misir iz Velike Gorice nanizavši pritom tri pobjede. U 1. kolu svladale su s 2:0 bugarski par Mihaela Chepishova/Cvetina Popivanova, potom su u polufinalu s 2:1 izbacile austrijski par Karoline Pottendirfer/Emily Wu, da bi u hrvatskom finalu bile s 2:1 bolje i od para Ira i Dora Martinuš iz Zagreba. Na turniru je ukupno nastupilo 68 igrača iz osam država.

U pojedinačnom turniru Janičić je ostvarila dvije pobjede u eliminacijskom dijelu ždrijeba, protiv Slovenke Zale Žuran i Slovakinje Julie Chmurovicove, ali ju je u četvrtfinalu zaustavila Ruskinja Elizaveta Baranova. U mješovitim parovima sa suigračem Bornom Vadljom iz Čakovca Barbara je ‘zapela’ u 1. kolu. Bolji su bili kasniji finalisti, Rusi Ilya Kim i Elizaveta Baranova.

Na istom mjestu je održan i Međunarodni turnir za podmladak (U11/13/15) pod nazivom ‘9th Medvode Forza Cup 2018.’, na kojem je nastupio Marko Janičić.
U konkurenciji igrača do 15 godina ukupno je bilo 46 igrača, podijeljenih u 12 grupa po do 4 igrača. U svojoj grupi Marko je ostvario jednu pobjedu, protiv Slovenca Marka Habera, što uz poraze protiv Maja Babnika i Jake Perič Marovt također iz Slovenije nije bilo dovoljno za prolazak među 16 najboljih.

FOTO: BK Aedium

Pročitajte još

Ana Petković državna prvakinja u parovima na HEP Prvenstvu Hrvatske do 18 godina

Dulist

JUDO KLUB FORTITUDO 16 judoka položilo ispite za pripadajuće pojaseve

Dulist

DVOGODIŠNJI UGOVOR Dubrovkinja Kristina Prkačin potpisala s Podravkom

Dulist