Sport

Australian Open: Li Na prejaka za Konjuh

Ana Konjuh protiv Li Na na Australian Openu 2014.

Ana Konjuh izgubila je meč 1. kola Grand Slam turnira Australian Open od četvrte nositeljice i četvrte igračice svijeta, Kineskinje Li Na s 6:2 i 6:0.

Prošlogodišnja finalistica turnira nije dopustila iznenađenje. Za pobjedu nad 16-godišnjom Dubrovkinjom trebalo joj je točno sat vremena. U prvom setu koji je trajao 33 minute Na je od pet prilika za break iskoristila dvije, Ana je imala jednu neiskorištenu priliku. Odnos osvojenih poena 32-23 u korist Kineskinje u tom dijelu meča.

U drugom setu 31-godišnjoj Na je trebalo 28 minuta da osigura plasman u 2. kolo. Realizirala je tri od sedam prilika za break, nije dopustila Ani da uzme niti jedan gem.

Li na će u 2. kolu igrati protiv Anine dobre poznanice, Švicarke Belinde Benčić, koja je u 1. kolu svladala japansku veteranku Kimiko Date-Krumm.

Konjuh bi se s 50-ak bodova osvojenih u Melbourneu trebala približiti 200. mjestu na svjetskoj ljestvici. Prema ranijim najavama, Ana bi se nakon Australian Opena trebala podvrgnuti operaciji lakta desne ruke te s terena izbivati, procjenjuje se, od tri do pet mjeseci.

Pročitajte još

Marija Nikoleta Đivanović i Ante Kolunđija prvi na utrci Wings for Life

Dulist

Plivački klub Jug osvojio 13 medalja, od toga osam zlatnih!

Dulist

KUP GRADA SARAJEVA Natjecatelji JK Dubrovnik donijeli doma četiri medalje

Dulist.hr