Kultura

‘Atomi i molekule života’ akademskog kipara Ivana Kujundžića u Sponzi

Državni arhiv u Dubrovniku ugostit će izložbu pod nazivom ‘Atomi i molekule života’, renomiranog akademskog kipara Ivana Kujundžića, a bit će otvorena u utorak 29. lipnja 2021. godine u atriju palače Sponza u 20 sati.

Molekula je prva u seriji znanstveno inspiriranih djela koje nam je kipar Kujundžić predstavio u svome sves­tranom opusu. Skulptura molekule vode, znanstveni model koji nas podsjeća na satove kemije i fizike je novi umjetnički oblik u kojem sjajne blještave sfere predstavljaju zorno trodimenzionalni umjetnički obliko­van model atoma kisika i vodika koje je Kujundžić tako pravilno sjedinio u molekulu vode. Umjetnost može biti ne samo lijepa nego i znansteveno poučna, u objektima i površinama koje u kontekstu obuhvaćaju gledatelja, koji ne mora imati dublja znanstvena znanja.

Pročitajte još

PUBLIKA IH ISPRATILA OVACIJAMA Dubrovački sastav kvARTet debitirao na Igrama u Dvoru

Dulist

Španjolska hit predstava hrvatskog autora gostuje u Dubrovniku

Dulist

‘OD PRIČE DO PREDSTAVE’ Ivana Đula organizira zanimljivu dječju radionicu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija