Sport

ATLETIKA Nagrađene Beazkoetxea Radić, Karačić i Jakić

Rebecca Beazkoetxea Radić, Ivana Karačić i Nina Jakić

Atletski klub ‘Dubrovnik’ održao je u petak navečer u Gospinom polju svoju izvanrednu skupštinu na kojoj je dosadašnji v.d. predsjednik kluba Ljubomir Medaković potvrđen na toj poziciji.

– Uprava je pokrenula postupak izmjene GUP-a kako bi se u suradnji s Dubrovačkim savezom športova u Dubrovniku izgradio atletski stadion. Predložena lokacija je Glavica Babin kuka, i taj prijedlog je prihvaćen na sjednici Gradskog vijeća 22. ožujka. Tako da smo dalje pokrenuli razvoj i razradu projektno-tehničke dokumentacije, koju radi tvrtka IGH Urbanizam i nadamo se, kad se načine dokumenti prostornog uređenja i gradnje, da ćemo to aplicirati na fondove EU te na Grad Dubrovnik i Dubrovački savez športova. Nadamo se povoljnom rješenju i konačnom rješenju pitanja atletske staze – najavio je na skupštini predsjednik kluba Ljubomir Medaković.

Proglašeni su i prigodno nagrađeni i najbolji atletičari u protekloj godini. To su Ivana Karačić, Nina Jakić i Rebecca Beazkoetxea Radić.
– Jako smo zadovoljni proteklom godinom. Postignuti su svi zacrtani ciljevi. Svi članovi ostvarili su planirane rezultate, a neki su ih i premašili. Zbog brojnih odgoda turnira u nepovoljan termin od mnogih se odustalo. Zato smo ušteđeni novac uložili u novu sportsku opremu, dresove i sprinterice. također, sve članove nagradili smo putem na međunarodno natjecanje na kojem smo pokazali sve što znamo – istaknuto je na skupštini.

Mladi atletičari i atletičarke tako su u prošloj godini nastupali na prvenstvu Dalmacije, prvenstvu i kupu Hrvatske, Dalmatinskoj lizi te županijskim otvorenim prvenstvima, sve to u kategorijama limača, kadeta i juniora. Vrijedi dodati kako je ostvareno i prvo sudjelovanje na jednom dvoranskom prvenstvu nakon deset godina.

Na domaćim natjecanjima osvojeno je više od 30 medalja, a klub se pozicionirao u zlatnoj sredini nacionalne atletike (41. od 75 klubova) što je s obzirom na uvjete rada (Dubrovnik nema atletsku stazu!) fantastičan rezultat.

U Izvršni odbor AK Dubrovnik izabrani su Josip Karačić, Ana Alamat, Sandra Čukteraš-Bender, Nikša Glavočić, Ivica Savinović, Ivo Dragić, Branka radovanović, Nikoleta Rikalo, Marina Majić, Damir Karačić, Roberta Šimunović, Danijel Marušić, Ljubomir Medaković, Ivo Dadić i Selma Čustović.

U Nadzorni odbor izabrani su Talija Milić Kralj, Zlatko Karačić i Dragan Čokljat, a u Stegovni odbor Tomislav Sopjanac, Jelena Butijer i Adis Taslaman.

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist