Sport

ATLETIKA 11 medalja na Uskrsnom mitingu

atletika uskrsni split 2

Šesnaest članova Atletskog kluba Dubrovnik vratilo se s jedanaest medalja s Uskrsnog turnira u Splitu, koji se održao protekle subote.

Kadetkinja Anđela Gabriela Curić bila je zlatna u utrci na 100 metara s preponama i brončana u utrci na 300 metara. Junior Filip Grgurević bio je srebrni u utrci na 100 metara, a brončani u utrci na 200 metara. Mlađa kadetkinja Nina Jakić osvojila je broncu u utrci na 80 metara s preponama, a mlađa kadetkinja Lea Anđušić broncu u utrci na 600 metara. Mlađi kadet Patrik Kralj bio je zlatni u utrci na 600 metara, a kadetkinja Ana Plećaš srebrna u skoku u dalj.

Dubrovačka ženska štafeta 4×60 metara (Anđušić, Madeško, Njirić i Rakiđija) bila je srebrna, kao i muška štafeta 4×60 metara (Urošević, Kralj, Butigan i Tomšić). Mlađa kadetkinja Lea Madeško bila je četvrta u bacanju vortexa, baš kao i Marta Musladin u utrci na 60 metara sa starijim uzrastom. Za AK Dubrovnik još su nastupile i Anamarija Marčinko, Martina Batina te Petra Ivaniš. Na mitingu je nastupilo 11 klubova iz Hrvatske i BiH.

Trenerica Daria Ljubojević Kabić istaknula je kako je zadovoljna ostvarenim rezultatima pogotovo ako se uzme u obzir da je natjecanje trajalo pet sati po jakom suncu. Sljedeće natjecanje koje očekuje dubrovačke atletičare i atletičarke je Erste plava liga koja će se održati 28. travnja u Splitu.

Tekst i foto: AK Dubrovnik

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Vesela lica na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića

Dulist

JUG U POLUFINALU LEN EUROCUPA Vjekoslav Kobešćak: Utakmica će sigurno biti teška

Dulist

[FOTO] SVEČANA 90. OBLJETNICA Orsan je simbol tradicije, predanosti i ljubavi prema moru

Dulist