Aktualno

Art radionica podnosi tužbu za ometanje posjeda

Art radionica podnosi tužbu za ometanje posjeda

Jučer započeti radovi na postavljanju skela za obnovu kompleksa Lazareti, danas su obustavljeni, saznajemo u Art radionici Lazareti.

Ta udruga podnijet će tužbu za ometanje posjeda s obzirom da ima ugovor o korištenju dijela Lazareta, potvrdio nam je voditelj Slaven Tolj.

– Također ćemo tražiti i obustavu radova na našem dijelu – dodao je. Vršitelj dužnosti pročelnika za promet, stanogradnju i razvojne projekte Dinko Mirić na pitanje zbog čega jutros nema radnika u Lazaretima, istaknuo je:

– Naišli smo na probleme vezane za korisnike prostore i rješavamo ih. Vjerojatno će biti riješeni vrlo brzo.

Na pitanje kako komentira činjenicu da bi Art radionica Lazareti mogla podnijeti tužbu za ometanje posjeda odgovara:

– Tko će podnijeti tužbu? Oni u ugovoru imaju odredbe koje govore da je to djelatnost koju Art radionica Lazareti smije obavljati na besplatnih 1000 kvadrata koje im je ustupio Grad Dubrovnik. Imaju  1000 besplatnih kvadrata i još se godišnje financiraju iz proračuna Grada Dubrovnika za obavljanje djelatnosti usko vezanih za umjetnost – istaknuo je Mirić dodavši:

– Kad radimo onda se postavljaju pitanja zašto radimo. Kad ne radimo pitate se zašto ne radimo, stoga vam postavljam pitanje kako bi se ova gradska uprava trebala ponašati? – istaknuo je očito ljut Mirić.

Cijelu priču oko obnove Lazareta komentira na slijedeći način:
– Da vam netko uđe u kuću i reće 'neću izaći neovisno o ugovoru', a vi je morate popraviti da ne propadne, što onda? A radi se o spomeniku nulte kategorije čiji jedan dio i segment čini i djelatnost koju bi trebala obavljati Udruga Art radionica Lazareti. Očekujem da bi se domaćinski ponašali kao i Grad Dubrovnik.

Grad mora i Grad će obnoviti Lazarete bez obzira što o tome misle udruge i prave afere od ničega, od obnove jednog spomenika kulture. Grad će i dalje pomagati udrugama koliko je to u njegovoj moći po  bilo kojem pitanju. Radove ćemo nastaviti dinamikom i tempom kako ih takvi odnosi budu dozvoljavali – zaključio je pročelnik Mirić.  

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist