Aktualno

Art radionica podnosi tužbu za ometanje posjeda

Jučer započeti radovi na postavljanju skela za obnovu kompleksa Lazareti, danas su obustavljeni, saznajemo u Art radionici Lazareti.

Ta udruga podnijet će tužbu za ometanje posjeda s obzirom da ima ugovor o korištenju dijela Lazareta, potvrdio nam je voditelj Slaven Tolj.

– Također ćemo tražiti i obustavu radova na našem dijelu – dodao je. Vršitelj dužnosti pročelnika za promet, stanogradnju i razvojne projekte Dinko Mirić na pitanje zbog čega jutros nema radnika u Lazaretima, istaknuo je:

– Naišli smo na probleme vezane za korisnike prostore i rješavamo ih. Vjerojatno će biti riješeni vrlo brzo.

Na pitanje kako komentira činjenicu da bi Art radionica Lazareti mogla podnijeti tužbu za ometanje posjeda odgovara:

– Tko će podnijeti tužbu? Oni u ugovoru imaju odredbe koje govore da je to djelatnost koju Art radionica Lazareti smije obavljati na besplatnih 1000 kvadrata koje im je ustupio Grad Dubrovnik. Imaju  1000 besplatnih kvadrata i još se godišnje financiraju iz proračuna Grada Dubrovnika za obavljanje djelatnosti usko vezanih za umjetnost – istaknuo je Mirić dodavši:

– Kad radimo onda se postavljaju pitanja zašto radimo. Kad ne radimo pitate se zašto ne radimo, stoga vam postavljam pitanje kako bi se ova gradska uprava trebala ponašati? – istaknuo je očito ljut Mirić.

Cijelu priču oko obnove Lazareta komentira na slijedeći način:
– Da vam netko uđe u kuću i reće 'neću izaći neovisno o ugovoru', a vi je morate popraviti da ne propadne, što onda? A radi se o spomeniku nulte kategorije čiji jedan dio i segment čini i djelatnost koju bi trebala obavljati Udruga Art radionica Lazareti. Očekujem da bi se domaćinski ponašali kao i Grad Dubrovnik.

Grad mora i Grad će obnoviti Lazarete bez obzira što o tome misle udruge i prave afere od ničega, od obnove jednog spomenika kulture. Grad će i dalje pomagati udrugama koliko je to u njegovoj moći po  bilo kojem pitanju. Radove ćemo nastaviti dinamikom i tempom kako ih takvi odnosi budu dozvoljavali – zaključio je pročelnik Mirić.  

Pročitajte još

U DNEVNIKU NOVE TV Gordana Buljan Flander dala neopozivu ostavku na mjesto ravnateljice Poliklinike

Dulist

PAVELA NAKON OSVAJANJA HRVATSKE VELIKE NAGRADE SIGURNOSTI Ovo je kruna karijere!

Dulist

DR. SINIŠA CAR NAPUSTIO JE NAJZELENIJI OTOK Mljet je unio mir u moj život

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija