Aktualno

APEL STANOVNIKA Riješite opasnu dionicu u Zatonu!

APEL STANOVNIKA Riješite opasnu dionicu u Zatonu!

Obitelj Fiorenini iz Zatona obratila se Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj vezano za veliki broj prometnih nesreća na državnoj cesti D-8 koja prolazi kroz mjesta Orašac, Zaton i Štikovica, a svoj apel su ponovili nakon jučerašnje teške prometne nesreće u kojoj je ozljeđeno šest osoba.

-U mjestu 20235 Zaton na dužini od svega 2 km imate oko 20-tak prometnih nesreća u protekle 4 godine od koji su neke nevjerojatno brutalne i fatalne – ističe u mailu Zoran Fiorenini koji dodaje i to da s obzirom na broj nesreća spomenuta dionica nema ikakvih dodatnih prometnih znakova koji vozače primoraju da voze odgovornije i sporije.

Uz to, velika teretna vozila prolaze brzinama preko 70km/h, pijanih vozača iz obližnjih marketa ima koliko god hoćete, a policijskih patrola na spomenutoj dionici kroz mjesto Zaton permanentno uopće nema, navodi dalje Fiorenini te dodaje kako ljudi izljeću s automobilima van ceste, udaraju u parkirana vozila, upadaju u vrtove susjednih kuća, zabijaju se u automobile iz suprotnog smjera, kamioni s neuvučenim stopama devastiraju automobile uz cestu, pijani se zabijaju u zidove bježući iz vozila dok ih policija okušava uhvatiti i zadržati…

-Generalno potpuno nezakonje i neodgovornost vozača. Prije dvije godine poslan je mail na prometnu policiju, nažalost bez ikakvog odgovora. Molio bih Vas da uistinu provjerite ovaj predmet i intervenirate u svrhu uveđenja posebnih prometnih upozorenja i znakove koji će vozače primorati na smanjenje brzine kojom voze kroz naseljeno mjesto – naveo je Fiorenini.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske navode kako su još u svibnju 2018. godine uputili službeni dopis Hrvatskim cestama koje upravljaju državnom cestom D-8 koja prolazi kroz mjesto Zaton, kada je zatraženo da se otklone uočeni nedostaci na navedenoj dionici.

-U listopadu je ponovljen pregled navedene ceste kada je utvrđeno da je dio nedostataka otklonjen (zamjena metalne zaštitne ograde u dužini od 12 metara u mjestu Vrbica i obnovljena horizontalna prometna signalizacija od restorana Babilon do trgovine Pemo). U odnosu na oštećenje kolnika od Štikovice do Orašca obavljen je razgovor s nadležnim osobama u Hrvatskim cestama – ispostava Dubrovnik, kada smo obavješteni da je u planu rekonstrukcija ove dionice ceste u sklopu koje će se sanirati i spomenuta oštećenja. Tom smo prilikom zatražili od nadležnih postavljanje prometnog ogledala u mjestu Zaton (kod pošte) za što nam je također rečeno da će se riješiti u sklopu spomenute rekonstrukcije koja je planirana uskoro. Za sve detaljnije informacije upućujemo Vas na Hrvatske ceste – ispostavu Dubrovnik. Vezano za jučerašnju prometnu nesreću očevidom je utvrđeno da je uzrok prometne nesreće brzina neprimjerena uvjetima i stanju kolnika. Napominjemo da je dionica ceste koju navodite vrlo često obuhvaćana nadzorom prometne policije s čim će s nastaviti i u narednom razdoblju – odgovor je Policijske uprave.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist