Aktualno

APEL STANOVNIKA Riješite opasnu dionicu u Zatonu!

Obitelj Fiorenini iz Zatona obratila se Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj vezano za veliki broj prometnih nesreća na državnoj cesti D-8 koja prolazi kroz mjesta Orašac, Zaton i Štikovica, a svoj apel su ponovili nakon jučerašnje teške prometne nesreće u kojoj je ozljeđeno šest osoba.

-U mjestu 20235 Zaton na dužini od svega 2 km imate oko 20-tak prometnih nesreća u protekle 4 godine od koji su neke nevjerojatno brutalne i fatalne – ističe u mailu Zoran Fiorenini koji dodaje i to da s obzirom na broj nesreća spomenuta dionica nema ikakvih dodatnih prometnih znakova koji vozače primoraju da voze odgovornije i sporije.

Uz to, velika teretna vozila prolaze brzinama preko 70km/h, pijanih vozača iz obližnjih marketa ima koliko god hoćete, a policijskih patrola na spomenutoj dionici kroz mjesto Zaton permanentno uopće nema, navodi dalje Fiorenini te dodaje kako ljudi izljeću s automobilima van ceste, udaraju u parkirana vozila, upadaju u vrtove susjednih kuća, zabijaju se u automobile iz suprotnog smjera, kamioni s neuvučenim stopama devastiraju automobile uz cestu, pijani se zabijaju u zidove bježući iz vozila dok ih policija okušava uhvatiti i zadržati…

-Generalno potpuno nezakonje i neodgovornost vozača. Prije dvije godine poslan je mail na prometnu policiju, nažalost bez ikakvog odgovora. Molio bih Vas da uistinu provjerite ovaj predmet i intervenirate u svrhu uveđenja posebnih prometnih upozorenja i znakove koji će vozače primorati na smanjenje brzine kojom voze kroz naseljeno mjesto – naveo je Fiorenini.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske navode kako su još u svibnju 2018. godine uputili službeni dopis Hrvatskim cestama koje upravljaju državnom cestom D-8 koja prolazi kroz mjesto Zaton, kada je zatraženo da se otklone uočeni nedostaci na navedenoj dionici.

-U listopadu je ponovljen pregled navedene ceste kada je utvrđeno da je dio nedostataka otklonjen (zamjena metalne zaštitne ograde u dužini od 12 metara u mjestu Vrbica i obnovljena horizontalna prometna signalizacija od restorana Babilon do trgovine Pemo). U odnosu na oštećenje kolnika od Štikovice do Orašca obavljen je razgovor s nadležnim osobama u Hrvatskim cestama – ispostava Dubrovnik, kada smo obavješteni da je u planu rekonstrukcija ove dionice ceste u sklopu koje će se sanirati i spomenuta oštećenja. Tom smo prilikom zatražili od nadležnih postavljanje prometnog ogledala u mjestu Zaton (kod pošte) za što nam je također rečeno da će se riješiti u sklopu spomenute rekonstrukcije koja je planirana uskoro. Za sve detaljnije informacije upućujemo Vas na Hrvatske ceste – ispostavu Dubrovnik. Vezano za jučerašnju prometnu nesreću očevidom je utvrđeno da je uzrok prometne nesreće brzina neprimjerena uvjetima i stanju kolnika. Napominjemo da je dionica ceste koju navodite vrlo često obuhvaćana nadzorom prometne policije s čim će s nastaviti i u narednom razdoblju – odgovor je Policijske uprave.

Pročitajte još

OD POČETKA GODINE Primorski privatni smještaj na 65 posto noćenja iz 2019.

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 26 godina u Velikom Zatonu izgubljena su tri mlada života

Dulist

ŠTO BI DUM MARIN REKO? Za sreću uštini Držića za nos

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija