Crna kronika

Antonieta Domić: Konačno pravda!

Antonieta Domić: Konačno pravda!

U Zagrebu je danas počelo suđenje Miru Čalušiću i njegovoj četveročlanoj ekipi koju tužiteljstvo tereti za lihvarenje, prijetnje i stavljanje u opticaj krivotvoreni novac.

Međutim dva mjeseca nakon podizanja optužnice suđenje je jednakon tako i prekinuto jer se dvoje odvjetnika i jedna od optuženih nisu pojavili u sudnici.

Ročište je tako odgođeno, a optužnica da je petorka koju je predvodio Čalušić na lihvarskim ugovorima s 25 osoba zaradila najmanje 31 milijun kuna 'stoji na mjestu'.

Podsjetimo, među Čalušićevim žrtvama je i obitelj Domić iz Dubrovnika a tužiteljstvo navodi kako je koristeći lakovjernost i ekonomske neprilike građana, s njima sklapao ugovore o zajmu u kojima je navodio uvećane svote od onih koje su stvarno primili, a optužen je i da je ugovarao kamatnu stopu veću od one dopuštene zakonom.

Kao sredstva osiguranja povrata zajmova ugovarao je sporazume o prijenosu prava vlasništva na nekretnine, a istražiteljima je negirao počinjenje kaznenih djela.

Također, nakon što su se njegove žrtve udružile Čalušić je tvrdio da  nikoga nije ucjenjivao nego da ga je kriminalna grupa, koju je nazvao 'pokretom otpora', lažno optužila kako bi se domogla nekretnina do kojih je on došao na legalan način.

Antonieta Domić: Konačno pravda!

Ono što smo mi pretrpjeli  u ove tri godine, naročito lani kad su nam zauzeli kuću, porušili i pokrali, ja ne bih zaželjela ni najgorem neprijatelju da mu se dogodi – komentirala je Antonieta Domić početak suđenja Miru Čalušiću. Kaže danas su psihički i financijski iscrpljeni, ali zadovoljni da se stvari pomiču s mjesta.

-Naša borba traje debele tri godine otkad je započela ta igra s lihvarskim ugovorima. Evo dočekali smo da konačno dospiju na pravo mjesto gdje će se konačno dogoditi pravda – zaključuje Antonieta s olakšanjem.

Pročitajte još

Prometna nesreća u Gružu

Dulist

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist