Kultura

ANSAMBL LADO Dijelimo ulaznice za večerašnji koncert!

DuList u suradnji s Folklornim ansamblom Linđo i Kazalištem Marina Držića dijeli dvije ulaznice za vokalno instrumentalni koncert ansambla LADO ‘Dobar večer, dobri ljudi’ večeras u 20 sati u Kazalištu.

Dovoljno je na našu e-mail adresu info@dulist.hr poslati e-mail poruku s naslovom ‘LADO’, imenom i prezimenom te kontakt brojem. Najbrži e-mail osvaja ulaznice!

Podsjetimo, večerašnji koncert ansambla LADO održava se u organizaciji FA Linđo i Kazališta Marina Držića, a ulaznice se mogu kupiti jutros do podne te večeras od 18 sati do početka koncerta na blagajni KMD-a. Mogu se i rezervirati na 099/833-0679.

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO je nacionalni profesionalni folklorni ansambl osnovan 1949. godine sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskoga prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije. Skupina od 38 vrhunskih plesača, koji su istodobno i izvanredni pjevači, s lakoćom se transformira iz plesnoga ansambla u reprezentativan folklorni zbor, a 14 odličnih glazbenika svira osamdesetak tradicijskih i klasičnih instrumenata.

Ansambl LADO nije samo plesni ansambl. Naime, uz plesne, vokalne i vokalno-instrumentalne koncerte, samostalne koncerte održavaju i Ladarice, Vokalisti Ansambla LADO i Orkestar Ansambla LADO. Ladarice, sastavljene od ženskog dijela Ansambla LADO, svojim zvonkim, specifičnim glasovima najčešće izvode pjesme kontinentalnog dijela Hrvatske. Vokalistima Ansambla LADO, sastavljenog od muškog dijela Ansambla, osnova je glazbnog repertoara crkveno pučko i klapsko pjevanje karakteristično za prostore južne Hrvatske. Orkestar Ansambla LADO sudjeluje na svim koncertima ansambla – plesnim i vokalno instrumentalnim, bilo kao pratnja pojedinim plesnim i vokalnim izvedbama, bilo svojim samostalnim glazbenim točkama.

Pročitajte još

Upoznajte svakodnevicu života ‘zlatnog doba’ Dubrovnika!

Dulist

‘RUKAMA SLOŽENO’ Učenici predstavili svoje umjetničke radove

Dulist

U PETAK Pričaonica i radionica za djecu ‘Pismo sv. Nikoli’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija