Politika

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ (SDP) Idu nam na ruku rezultati izlaznih anketa. HDZ je u problemu

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ (SDP) Idu nam na ruku rezultati izlaznih anketa. HDZ je u problemu

Predsjednica dubrovačkog SDP-a Anite Bonačić Obradović koja je u stožeru stranke u Pentagonu dočekala prve rezultate izlazne ankete komentirala je SDP-ova 43 mandata na nacionalnoj razini i pet mandata u 10. izbornoj jedinici. Istaknula je kako mogu biti zadovoljni rezultatima.

– Činjenica je da mi imamo veći koalicijski potencijal tako da ovo ide više u prilog nama iako je naravno još prerano govoriti. Trebamo čekati izborne rezultate u 21 sat, odnosno službene rezultate. Ovo ide više na ruku nama s obzirom da znamo na koji je način Andrej Plenković govorio o Domovinskom pokretu te na taj način uništio bilo kakav postizborni koalicijski sporazum. Mislim da su oni u velikim problemima te im trenutno nije baš ugodno gledati ove rezultate – rekla Bonačić-Obradović te dodala kako je nakon osam godina dobiti 58 mandata čak i za njih porazno.

– Mislim da mi možemo biti zadovoljni s ovim, jer kada zbrojite naše koalicijske partnere kojim nam idu prirodnim tokom s recimo platforme Možemo, tad smo već na 55, a HDZ ima 58 mandata tako da mislim da će tu biti gusto i za pregovarati. Bit će nam teže sklopiti Vladu, ali mislim da postoji mogućnost koaliranja – objasnila je. Međutim, komentirala je i izjave iz Možemo kako neće ići uz crnu desnicu.

– Ne znamo što je njima crna desnica i tako dalje, ali mi smo svi išli zajedno poraziti HDZ. Mi želimo skinuti okove HDZ-a, ako želimo skinuti korupciju i nepotizam koji vlada. HDZ ne bira sredstva kojim će doći na vlast ili je zadržati, gdje se danas događalo da mnogi ljudi, koji su imali i pravovaljanu osobnu nisu mogli uopće izići na glasanje već tražiti ‘plavu’ potvrdu. Mislim da vidite koliko se HDZ grčevito drži mogućnosti pobjede. Svjesni su da ako pobijedi druga strana da oni nažalost neće moći održati svoje šape na svim institucijama i na neki način da će biti razotkriveni, što ustvari ovisi i koliko uzimaju, koliko kradu od hrvatskog naroda. Budimo realni, mi živimo u državi koja je sve, samo ne demokracija. Ako živimo u državi gdje nas je strah što ćemo napisati na Facebooku, koga ćete vi lajkati te ako stvarno kontroliraju jeste li izišli ili ne na izbore, to je pritisak! Mislim da nitko ne želi živjeti u jednom ropstvu. To nije zdravo i nije dobro za naše okruženje, za našu budućnost, zato su ovi izbori najvažniji izbori od 2020. godine. Ovo su uistinu izbori za budućnost. To nije samo floskula – izjavila je Bonačić Obradović. Ona je komentirala i rezultate u 10. izbornoj jedinici.

-Ako ovako ostane, 6 na prema 5 možemo biti više nego zadovoljni i tu se stvarno vidi da su Rijeke pravde krenule te da polaku idu prema demokraciji. Čeka nas još puno posla te se nadam krilima pobjede i prema europskim parlamentarnim i predsjedničkim izborima. Ovdje moram pohvaliti naš narod koji je pokazao da se želi izvući iz ovih okova nedemokracije. Velikom izlaznošću su poručili da im je dosta – zaključila je Bonačić Obradović.

Pročitajte još

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist