Politika

Andrić: Ujedinit ću stranku!

Andrić: Ujedinit ću stranku!

Branku Bačiću svaka čast. Uvažavam ga i respektiram kao čovjeka, ali mislim da HDZ-u trebaju promjene, pogotovo Županijskom odboru Dubrovačko-neretvanske županije

jer je Županijski odbor dosta heterogen.

Ne nastupa jedinstveno, a postoji jedan animozitet između gradskog i županijskog odbora što treba objediniti. Mislim da sam ja osoba koja to može učiniti, što sam pokazao i u svojoj poslovnoj, ali i političkoj karijeri, koja nije bogata, ali postoji – rekao je za duList Teo Andrić, kandidat za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a.  

Razloge za kandidaturu Andrić je pronašao u promjenama koje su po njemu nužne u HDZ-u.
– Zadnjih nekoliko godina vidio sam da se moj HDZ pomalo mijenja i da se pretvara u nešto drugo, sasvim različito od onoga zašto sam se u nju učlanio. A učlanio sam se u HDZ '90-ih godina jer sam vidio da je to jedina stranka koja može stvorit hrvatsku državu,  vidio sam da je najozbiljnija stranka koja poštuje i naciju i crkvu, što meni leži na srcu.

Godinama se politika samog HDZ-a počela pomalo mijenjati pa sam se u neka doba počeo pitati što uopće radim tu, jer to nije ona stranka u koju sam se upisao. Gledao sam i čekao nadajući se da će se stanje promijeniti, a kad sam vidio da se ne mijenja u pozitivnom smjeru odlučio sam se sad na unutarstranačkim izborima malo jače angažirati i kandidirati za predsjednika Županijskog odbora – rekao je Andrić, dodavši kako stranci nedostaje demokracije.

Želi promijeniti jaki utjecaj središnjice na odluke koje se donose na županijskoj razini, pomiriti animozitete gradskog i županijskog odbora, raditi timski… Na pitanje kakva su mu očekivanja od nadolazećih izbora budući da mu je protukandidat Branko Bačić ističe:

– Ja Branka Bačića poštujem kao čovjeka, ali mislim da je imao dovoljno vremena za promijeniti sve ovo o čemu pričam, ali to nije napravio. Uvažavam ga, respektiram ga kao čovjeka, ali isto tako ne vidim zašto bih se bojao suprotstaviti jednom Branku Bačiću – zaključio je Teo Andrić.
Kakva su mu očekivanja od izborne skupštine 21. travnja, kakvu će taktiku primijeniti čitajte u tiskanom izdanju duLista.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist