Politika

Andrić: Ujedinit ću stranku!

Branku Bačiću svaka čast. Uvažavam ga i respektiram kao čovjeka, ali mislim da HDZ-u trebaju promjene, pogotovo Županijskom odboru Dubrovačko-neretvanske županije

jer je Županijski odbor dosta heterogen.

Ne nastupa jedinstveno, a postoji jedan animozitet između gradskog i županijskog odbora što treba objediniti. Mislim da sam ja osoba koja to može učiniti, što sam pokazao i u svojoj poslovnoj, ali i političkoj karijeri, koja nije bogata, ali postoji – rekao je za duList Teo Andrić, kandidat za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a.  

Razloge za kandidaturu Andrić je pronašao u promjenama koje su po njemu nužne u HDZ-u.
– Zadnjih nekoliko godina vidio sam da se moj HDZ pomalo mijenja i da se pretvara u nešto drugo, sasvim različito od onoga zašto sam se u nju učlanio. A učlanio sam se u HDZ '90-ih godina jer sam vidio da je to jedina stranka koja može stvorit hrvatsku državu,  vidio sam da je najozbiljnija stranka koja poštuje i naciju i crkvu, što meni leži na srcu.

Godinama se politika samog HDZ-a počela pomalo mijenjati pa sam se u neka doba počeo pitati što uopće radim tu, jer to nije ona stranka u koju sam se upisao. Gledao sam i čekao nadajući se da će se stanje promijeniti, a kad sam vidio da se ne mijenja u pozitivnom smjeru odlučio sam se sad na unutarstranačkim izborima malo jače angažirati i kandidirati za predsjednika Županijskog odbora – rekao je Andrić, dodavši kako stranci nedostaje demokracije.

Želi promijeniti jaki utjecaj središnjice na odluke koje se donose na županijskoj razini, pomiriti animozitete gradskog i županijskog odbora, raditi timski… Na pitanje kakva su mu očekivanja od nadolazećih izbora budući da mu je protukandidat Branko Bačić ističe:

– Ja Branka Bačića poštujem kao čovjeka, ali mislim da je imao dovoljno vremena za promijeniti sve ovo o čemu pričam, ali to nije napravio. Uvažavam ga, respektiram ga kao čovjeka, ali isto tako ne vidim zašto bih se bojao suprotstaviti jednom Branku Bačiću – zaključio je Teo Andrić.
Kakva su mu očekivanja od izborne skupštine 21. travnja, kakvu će taktiku primijeniti čitajte u tiskanom izdanju duLista.

Pročitajte još

SVEČANA SJEDNICA Franković predočio građanima račune, Potrebica zahtijeva novo rješenje brze ceste!

Dulist

MILAN KAPOVIĆ Petrov imenovao privremenog povjerenika Mosta za Dalmaciju

Dulist

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija