Grad

ANASTAZIJA SMETA, ALI ŠKRABOTINE NE Kera: ‘Nitko me nije kontaktirao, jutros sam pokupio kućicu’

anastazija skrabotine naslovna

Nakon što je protekle srijede nova kućica mačke Anastazije uklonjena iz trijema Kneževog dvora s njezine uobičajene poste, kratko smo porazgovarali s našim sugrađaninom Srđanom Kerom koji je kućicu i napravio. Kera je poručio kako ga nitko od nadležnih nije kontaktirao niti je dobio ikakav službeni zahtjev za uklanjanjem kućice.

-Upravni odjel za kulturu Grada Dubrovnika kojem je pročelnica Julijana Antić Brautović, bivša ravnateljica Dubrovačkih muzeja, ima moj mail i moj broj telefona. Četiri sam godine bio član kulturnog vijeća Grada Dubrovnika. I iz Upravnog odjela za poslove gradonačelnik imaju mojekontakte, mogli su me kontaktirati – poručio je Kera, koji je jutros samoinicijativno otišao i pokupio kućicu.

U isto vrijeme, dok Anastazija očito nije ‘prihvatljiv’ stanar ispred Kneževog dvora, nadležnima u Dvoru očito ne smeta što je ovo vrijedno kulturno-povijesno zdanje išarano svakojakim škrabotinama. Diljem trijema može se ugledati svakojake natpise od nečijih imena do ‘Vidi mi nokte braleee’, ‘Marino + Marija’ i sličnih poruka. U međuvremenu, Anastazija je i dalje u svom kutku, mirna i nesvjesna situacije koja se oko nje ‘kuha’. Dobri ljudi odnijeli su joj pleteni šal i bokun stiropora kako bi na njima mogla provesti ovu hladnu i kišnu noć. Još uvijek čekamo očitovanje Dubrovačkih muzeja o razlozima uklanjanja Anastazijine kućice koja je, podsjetimo, čak dizajnom usklađena s pižulima Dvora.

Srđan Kera je u međuvremenu pokušao doznati je li komunalno redarstvo protiv njega, ali i javne ustanove u kulturi Dubrovački muzeji, pokrenut prekršajni nalog zbog postavljanja kućice ispred Kneževa Dvora. Koliko je za sad uspio doznati, to se nije dogodilo.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist