Aktualno

Ako plovite, pratite vremensku prognozu!

U 99 akcija na moru provođenih od 1. siječnja do danas spašena je 121 osoba, šest osoba je smrtno stradalo, a 13 ih je ozlijeđeno.

Tijekom prošle godine Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru sa sjedištem u Rijeci koordinirala je 341 akciju u kojima je spašeno 876 osoba i 226 plovila, dok je 20 osoba smrtno stradalo.

Lani se dogodilo i 15 sudara plovila, a 52 su osobe ozlijeđene, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Statistika stradavanja na moru pokazuje da se i dalje najveći broj nesreća događa zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta kao i nedovoljnog nautičkog iskustva, slabe opremljenosti brodica i nepropisnog ponašanja članova posade.

Tijekom plovidbe na moru savjetuje se redovito slušanje vremenske prognoze te usklađivanje plovidbe sa vlastitim nautičkim sposobnostima i znanjima. Ukoliko vam zatreba pomoć tijekom plovidbe nazovite besplatan broj  Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru 195.
 

Pročitajte još

Riječki nadbiskup Mate Uzinić dobitnik priznanja Udruge za vjersku slobodu

Dulist

Spikerici iz Dubrovnika endoskopom razbili zube. KBC Split: Sve je po pravilima struke

Dulist

Požar u Mokošici, vatrogasci na intervenciji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija