Kultura

Akademik Luko Paljetak u Slavonskom Brodu, gradu s kojim je neraskidivo vezan

Akademik Luko Paljetak gostovao je proteklih dana u Slavonskom Brodu, povodom dva iznimna događaja. Prvi je bio predstavljanje njegovih Sabranih djela, koje se održalo u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod ovog ponedjeljka, a uslijedilo je otvorenje njegove izložbe ‘Slike za Liliput’, u utorak, u Likovnom salonu Vladimir Becić.

Na predstavljanju Sabranih djela uz našeg gospara Luka sudjelovao je i Zoran Bošković, vlasnik Naklade Bošković koja je i objavila izdanje Sabrana dijela Luka Paljetka – do sada u deset knjiga.

Luko Paljetak je već nekoliko puta nastupao i govorio svoje stihove u Slavonskom Brodu, a 2009. dobio je i godišnju nagradu ‘Dragutin Tadijanović’.

Otvorenje izložbe Luko Paljetak: Slike za Liliput, u Likovnom salonu Vladimir Becić u Slavonskom Brodu, održalo se povodom Dana grada i Međunarodnog dana muzeja.

– U Brod na Savi ovo je veliko kolorističko jato od 1111 raznobojnih motiva doletjelo na širokim krilima Paljetkove imaginacije iz dalekoga Liliputa da na bijeloj površini zida upiše svojim rukopisom tajanstvenu lozinku svojega stvaralaštva koju sam nastojao pročitati u stalnoj dvojbi: jeli pisana samo Paljetkovom rukom, ili, i rukom Kairosa?! – istaknuo je ovim povodom Milan Bešlić, autor izložbe, a prenosi Gradska knjižnica Slavonski Brod.

Pročitajte još

[FOTO] HRVATI UJEDINJENI KRAVATOM ‘Svaka knjiga koja nas spaja ima spomeničku vrijednost’

Dulist

DUBROVAČKI SIMFONIJSKI ORKESTAR Pavle Zajcev i Đana Kahriman u atriju Kneževa dvora

Dulist

ZAVRŠENA OBNOVA Amerlingova fontana vratila svoj nekadašnji sjaj

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija