Kultura

Akademik Luko Paljetak u Slavonskom Brodu, gradu s kojim je neraskidivo vezan

Luko Paljetak Naslovna

Akademik Luko Paljetak gostovao je proteklih dana u Slavonskom Brodu, povodom dva iznimna događaja. Prvi je bio predstavljanje njegovih Sabranih djela, koje se održalo u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod ovog ponedjeljka, a uslijedilo je otvorenje njegove izložbe ‘Slike za Liliput’, u utorak, u Likovnom salonu Vladimir Becić.

Na predstavljanju Sabranih djela uz našeg gospara Luka sudjelovao je i Zoran Bošković, vlasnik Naklade Bošković koja je i objavila izdanje Sabrana dijela Luka Paljetka – do sada u deset knjiga.

Luko Paljetak je već nekoliko puta nastupao i govorio svoje stihove u Slavonskom Brodu, a 2009. dobio je i godišnju nagradu ‘Dragutin Tadijanović’.

Otvorenje izložbe Luko Paljetak: Slike za Liliput, u Likovnom salonu Vladimir Becić u Slavonskom Brodu, održalo se povodom Dana grada i Međunarodnog dana muzeja.

– U Brod na Savi ovo je veliko kolorističko jato od 1111 raznobojnih motiva doletjelo na širokim krilima Paljetkove imaginacije iz dalekoga Liliputa da na bijeloj površini zida upiše svojim rukopisom tajanstvenu lozinku svojega stvaralaštva koju sam nastojao pročitati u stalnoj dvojbi: jeli pisana samo Paljetkovom rukom, ili, i rukom Kairosa?! – istaknuo je ovim povodom Milan Bešlić, autor izložbe, a prenosi Gradska knjižnica Slavonski Brod.

Pročitajte još

VEČERAS U FLORI Otvaranje izložbe erotskih fotografija Stijepa Brbore

Dulist

OD SLJEDEĆEG TJEDNA Vrhunski filmovi pod zvjezdanim nebom Lopuda

Dulist

NAJIŠČEKIVANIJA PREDSTAVA LJETNIH IGARA Probe za ‘Kafetariju’ uskoro na Držićevoj poljani

Dulist