Aktualno

Agencije: Vlahušić donosi jednostrane odluke

Agencije: Vlahušić donosi jednostrane odluke

Dubrovačke putničke agencije nezadovoljne su gradonačelnikovom odlukom koja je, istaknuli su njihovi predstavnici, donesena bez prethodne konzultacije s akterima turističkog gospodarstva.

Predstavnici agencija, njih 30-ak koliko ih se okupilo na sastanku Strukovne grupe putničkih agencija, nezadovoljno je, naime, Vlahušićevom odlukom kojom će od 2013. godine turistički autobusi u gradsku blagajnu morati uplaćivati naknadu – za prekomjernu upotrebu prometnica.

Zaključili su kako je nužno održavanje partnerskog odnosa putničkih agencija i Grada Dubrovnika, koji se narušava donošenjem ovakvih odluka bez prethodnih konzultacija s akterima turističkog gospodarstva.

– Zaključeno je stoga, da se još jednom zatraži hitan sastanak s gradonačelnikom Androm Vlahušićem kako bi se raspravila sva problematična pitanjima (naplata ulaznica za muzeje, ulaznica za zidine, priprema turističke sezone 2013. itd.) – istaknuto je u zaključku sa sastanka spomenute Strukovne grupe.

Agencije su također raspravljale i o viznom režimu za državljane Ruske Federacije i Ukrajine nakon 1. srpnja 2013., uz kojeg su vezane mnoge nejasnoće. S obzirom na ulogu ruskog i ukrajinskog tržišta u turizmu Dubrovačko -neretvanske županije, predstavnici putničkih agencija su odlučili hitno uputiti zahtjev Ministarstvu turizma, za pojašnjenje svih detalja vezanih za ishođenje viza državljanima ovih dviju država.
 

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist