Kultura

‘ADRIATIC PEARL’ Slovenskom zboru Grand Prix, večeras koncert u Male braće

Odlukom tročlanoga međunarodnog stručnog žirija Veliku nagradu (Grand Prix) međunarodnog festivala i natjecanja zborova Adriatic Pearl osvojio je Šaleški akademski pevski zbor Velenje iz Slovenije. Njime je ravnala dirigentica Danica Pirečnik. Osim posebne umjetničke statue, pobjednici su dobili novčanu nagradu.

Od 27. do 30. listopada 2023. na koncertima organiziranim na dubrovačkim pozornicama nastupilo je gotovo tri stotine međunarodnih pjevača iz kvalitetnih i višestruko nagrađivanih pjevačkih zborova iz pet europskih zemalja – Austrije, Estonije, Latvije, Rumunjske i Slovenije.

-Adriatic Pearl je mjesto gdje vidimo sve pjevače zadovoljne, sretne i u harmoniji. Ili da citiramo Dživa Brčića, pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika: ‘Glazba je radost i zato vam želim da radosni odete kući i da tu radost nastavite davati svijetu!’ Oduševljeni smo gostoprimstvom u gradu Dubrovniku te suradnicima i partnerima – kaže Piroska Horváth, izvršna direktorica organizacije meeting music i ravnateljica Festivala.

Valerija Fischbach, umjetnička voditeljica manifestacije i članica žirija, kaže: ‘Bez obzira je li se radilo o mlađim ili starijim pjevačima, svatko od njih pokazao je svoj maksimum. Impresionirao me njihov talent, pjevačka snaga i postignut napredak. Nadamo se da ćemo se ponovno sresti na 3. izdanju Adriatic Pearla planiranom za 2025. godinu!’.

Finalni događaj ovogodišnjeg drugog izdanja Adriatic Pearla – Koncert prijateljstva (Friendship Concert) koji će okupiti nekoliko međunarodnih zborova održati večeras s početkom u 20 sati u Franjevačkoj crkvi Male braće. Ulaz je slobodan.

Pročitajte još

U NEDJELJU Koncertna šetnja ‘Druga strana povijesti: Kamara od posjeda’

Dulist

OTVORENA IZLOŽBA O životinjskom svijetu u književnom stvaralaštvu Marina Držića

Dulist

Antonija Rusković Radonić održala predavanje ‘Život i djelo Mija Šiše’

Dulist