Aktualno

ADOPTA Vikend posvojenja u Dubrovniku

ADOPTA Vikend posvojenja u Dubrovniku

ADOPTA – udruga za potporu posvajanju ovaj vikend, 18. i 19. svibnja, organizira Vikend posvojenja u Dubrovniku.

-Vikend posvojenja se provodi u okviru programa Centar posvojenja, financiranog putem Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Dubrovnik, čiji su djelatnici velikodušno dali podršku programu – ističu organizatori.

Cilj ovog vikenda je kroz različite aktivnosti otvoriti prostor za razgovor o temama vezanim uz posvojenje o kojima se malo govori, a vrlo su bitne za posvojiteljsku i stručnu zajednicu. U sklopu Vikenda planirano je održavanje različitih aktivnosti za stručnu i posvojiteljsku zajednicu, kao i za najmlađe.

Petak, 18. svibnja namijenjen je stručnjacima iz područja socijalne skrbi koji su u kontaktu i rade s posvojenom djecom i mladima, potencijalnim posvojiteljima i posvojiteljskim obiteljima, a koji će kroz Adoptinu stručnu edukaciju ‘Priprema djeteta na posvojenje’ koja će se održati u prostorima Razvojne agencije Grada Dubrovnika od 14 do 16 sati imati priliku upoznati se s utjecajem dobre pripreme na uspješnost posvojenja i načelima dobre prakse, kako bi bili osnaženi za pružanje pravovremene i učinkovite podrške.

U drugom dijelu dana, od 17 do 18.30 sati na istom mjestu održat će se radionica za posvojitelje ‘Kako razgovarati s okolinom o posvojenju’, zamišljena kao mjesto susreta, razgovora i razmjene iskustava.

U subotu, 19. svibnja za sve potencijalne posvojtelje i one koji tek razmišljaju o posvojenju održat će se INFOteka – informativno predavanje o domaćem i međunarodnom posvojenju, na kojoj će polaznici imati priliku dobiti osnovne informacije o tome kako izgleda postupak posvojenja i što sve mogu očekivati u procesu. Predavanje će se održati u prostorima Razvojne agencije Grada Dubrovnika, od 10 do 12 sati.

Za najmlađe je u subotu u Narodnoj knjižnici Dubrovnik pripremljena radionica ‘Boje moje obitelji’, na kojoj će se kroz zabavne i neuobičajene načine voditi djecu na put primjećivanja i prihvaćanja svih različitosti, s naglaskom na šarenilo obiteljskih struktura. Pozivaju se sve mame i tate, bake i djedove, stričeve i tetke da se pridruže u crtanju i zabavi od 10:30 do 12 sati.

Sve radionice i predavanja su besplatne za sudionike, a stručna edukacija prijavljena je Hrvatskoj psihološkoj komori i Hrvatskoj komori socijalnih radnika. Zbog ograničenog broja sudionika, prijave za sudjelovanje su obavezne.

Sve informacije o programu i načinu prijave se nalaze na ADOPTinim web stranicama www.adopta.hr.

ADOPTA je nevladina organizacija koju su 2011. osnovali potencijalni posvojitelji i posvojitelji. Sve programske aktivnosti usmjerene su na unapređenje procesa posvojenja te stvaranje pozitivnoga, ugodnoga i podupirućeg okružja za obitelji nastale posvajanjem.

-Vikend posvojenja se provodi u okviru programa Centar posvojenja, uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ujedno zahvaljujemo Centru za socijalnu skrb Dubrovnik, Razvojnoj agenciji Grada Dubrovnika i Knjižnicama Grada Dubrovnika na suradnji i podršci! – ističu organizatori.

Pročitajte još

[FOTO] Katji Bakija dodijeljeno Priznanje Doma Marina Držića

Dulist

TURISTIČKE BROJKE U DUBROVNIKU ‘Odličan početak sezone’

Dulist

16 ROTACIJA TJEDNO AMSTERDAM – DUBROVNIK Značajno povećanje broja letova nizozemskog avioprijevoznika

Dulist