Aktualno

ADIO DRAGA OLGA Preminula humanitarka i prijateljica Dubrovnika

olga stoss mato frankovic
Preminula je gospođa Olga Stoss, humanitarka i velika prijateljica našeg Grada. Od nje se oprostio i gradonačelnik Mato Franković.
– Danas je preminula gospođa Olga Stoss. Kada bismo nabrajali sva njena dobročinstva, siguran sam da bismo nešto nenamjerno preskočili. Počevši od organiziranja humanitarnih pomoći, pomoći u obnovi doma Maslina pa do brojnih donacija Dubrovačkim vatrogascima. Vrijedi napomenuti da je jedna od posljednjih investicija realizirana na području grada Dubrovnika financirana posredstvom udruge Kroatien Hilfe bila izgradnja vatrogasnog doma na Osojniku. Hrabra, neumorna, pedantna i iznad svega poštena – to je bila gospođa Olga, sinonim prijateljstva gradova Bad Homburga i Dubrovnika. Adio draga Olga i neizmjerna hvala u ime Grada Dubrovnika – napisao je na društvenim mrežama.
Olga Stoss ođena je Hrvatica i poznata humanitarka koja je živjela u Bad Hamborgu gdje je 2019. godine postala i počasnom građankom. Istaknuli su tada kako je ona poznata humanitarka i nositeljica najviših njemačkih priznanja te ‘graditeljica mostova prijateljstva’ između Bad Homburga i Dubrovnika te Njemačke i Hrvatske.
Foto: Mato Franković/Facebook

Pročitajte još

NEK TI KUŠIN BUDE STINA Extra luksuzni smještaj na Porporeli i podno Lazareta

Dulist

Zoran Obradović: Sve nam je jača ‘oldtimer’ scena

Marko Džamarija

DUBROVČANI IZVAN GRADA Ivana Zorić: ‘U Beču mi je lijepo, ali Dubrovnik je baza, dom!’

Ivana Mijić Vulinović