Aktualno

A1 UPOZNAT SA SUMNJIVIM POZIVIMA ‘Cilj ovakve prevare je krađa osobnih podataka’

A1 UPOZNAT SA SUMNJIVIM POZIVIMA 'Cilj ovakve prevare je krađa osobnih podataka'

A1 je upoznat sa sumnjivim pozivima o kojima je DuList danas pisao. Naša čitateljica je, naime, upozorila da se ne javljate na pozive čiji prvi brojevi počinju s prvim brojevima vašeg broja mobitela te se lažno predstavljaju kao policija. PU dubrovačko-neretvanska ističe kako su od jučer zaprimili desetak dojava te da su započeli s kriminalističkim istraživanjem.

Na upit DuLista u vezi ovih poziva, iz A1 su odgovorili kako su upoznati sa situacijom u kojoj korisnici svih operatora primaju sumnjive pozive gdje se primatelju poziva pokazuje hrvatski broj i javlja najčešće automatska poruka na engleskom jeziku s pokušajem dobivanja osobnih podataka.

– Kod dolaznih poziva korisnik nema nikakav trošak, no cilj ovakve prevare je krađa osobnih podataka. Upozoravamo korisnike da pristupaju oprezno pozivima koje primaju s bilo kojeg nepoznatog broja. U svakom slučaju nikada ne dijelite osobne ili financijske podatke poput brojeva s kartica preko telefona. Upozorenje građanima objavila je i policija na svojim internetskim stranicama: https://zagrebacka-policija.gov.hr/vijesti/upozorenje-gradjani-zaprimaju-pozive-u-kojima-se-napadac-predstavlja-kao-policija/96665 – stoji u odgovoru.

Pročitajte još

Međunarodni je dan primalja

Dulist

NIKOLINA FARČIĆ O DUBINI: Izlazili smo im u susret. Dužni su TUP-u više od 38 tisuća eura

Dulist

PROSLAVA GOSPE OD OBRANE Župa dubrovačka slavi svoju zaštitnicu

Dulist