Crna kronika

A NI TO NIJE SVE Policajci u potrazi za krivotvorenim eurima kod 23-godišnjaka pronašli i ‘travu’

A NI TO NIJE SVE Policajci u potrazi za krivotvorenim eurima kod 23-godišnjaka pronašli i 'travu'

Nakon što je Policijska postaja Korčula sredinom ožujka ove godine zaprimila obavijest o tri krivotvorene novčanice u apoenu od 50 eura, koje su položene kao devizni polog klijenta s područja Korčule, provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da je spomenute novčanice izradio i osobno koristio 23-godišnjak.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku pretražena je obiteljska kuća 23-godišnjaka kada je pronađeno još pet komada krivotvorenih novčanica u apoenu od 50 eura. Osim toga, pretragom je pronađena digitalna vaga i 155 g marihuane koja je bila pakirana u manje pvc vrećice, spremna za dalju prodaju.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su marihuanu, zajednički radi preprodaje, nabavljali spomenuti 23-godišnjak i 28-godišnjakinja s kojom je obiteljski povezan.

Prije samog početka pretrage 23-godišnjak je zaustavljen tijekom prometne kontrole u gradu Korčuli kada je utvrđeno da osobnim vozilom upravlja iako na snazi ima tri zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Obzirom da 23-godišnjak ima najmanje dvije pravomoćne sudske presude za upravljanje vozilima pod zabranom, policija mu je oduzela vozilo, pripadajuću prometnu dozvolu i ključeve od vozila.

Zbog sumnje da je počinio kaznena djela krivotvorenja novca i neovlaštene proizvodnje i promet drogama 23-godišnjak će uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok mu zbog počinjenog prometnog prekršaja slijedi odgovarajuća prekršajna prijava u redovnoj zakonskoj proceduri.
Spomenuta 28-godišnjakinja je kazneno prijavljena za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama u redovnoj zakonskoj proceduri.

Pročitajte još

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist

[VIDEO] Pogledajte trenutke požara na Postiri. Sreća da nitko nije stradao

Dulist