Sport

87. MRDUJSKA REGATA Orsanov ‘Dubrovnik’ ukupno 8.

87. MRDUJSKA REGATA Orsanov 'Dubrovnik' ukupno 8.

Brod Jedriličarskog kluba Orsan ‘Dubrovnik’ s kormilarom Denisom Vukasom zauzeo je 8. mjesto na legendarnoj 87. Mrdujskoj regati, koja se u organizaciji Jedriličarskog kluba Labud održala ove nedjelje u splitskom akvatoriju.

‘Dubrovnik’ je kroz cilj prošao s vremenom 3 sata, 39 minuta i 59 sekundi, što mu je donijelo i 2. mjesto u svojoj skupini 2.

Od ostalih ‘Orsanovaca’, u skupini 7 slavio je ‘Lero’ Iva Kvestića (ukupno 33.), a ‘Arhimed’ Vedrana Kosovića bio je 2. u skupini 5 (ukupno 20.). ‘Južni vjetar’ Jadrana Gamulina bio je 3. u skupini 4 (ukupno 11.), u kojoj je ‘Analea’ Igor Šikića zauzela 11. mjesto (ukupno 49.). U skupini 10 ‘Maja IV’ Dobrimira Biočine osvojila je 10. mjesto (ukupno 93.).

Ukupni pobjednik regate, u kojoj je sudjelovalo 116 brodova, je krstaš ‘Mornar Molo Longo’ iz Jedriličarskog kluba Mornar sa skiperom Tončijem Stipanovićem, koji je 19,6 nautičkih milja dugu rutu od Splita do otočića Mrduje prevalio za 3 sata, 6 minuta i 55 sekundi.

Inače, osim regate za krstaše jedrila se i mala Mrduja, za najmlađe jedriličare, a optimisti Orsana u pratnji trenera Tomaža Jurišića ostvarili su odlične rezultate. Lukas Krile je pobjednik u konkurenciji jedriličara do 12 godina, a zauzeo je 8. mjesto u ukupnom plasmanu. Damjan Jurišić zauzeo je 17. mjesto u ukupnom plasmanu, Ivana Šošić je na 24. mjestu, a Pavo Krištić je regatu završio na 31. mjestu.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr