Grad

86 novih svjetiljki javne rasvjete u Orašcu, Zatonu, Vrbici i Ulici Vlaha Bukovca

rasvjeta00

U okviru tekućeg i investicijskog održavanja sustava javne rasvjete, putem nadležnog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, Grad Dubrovnik je tijekom  srpnja nastavio provoditi aktivnosti na rekonstrukciji rasvjete koje se odnose na zamjenu starih energetski neučinkovitih i tehnološki zastarjelih svjetiljki te izmjenu oštećenih i dotrajalih stupova, navode u priopćenju iz Grada Dubrovnika.

-Slijedom navedenog, u Vrbici je u dužini trase 180 metara provedena rekonstrukcija javne rasvjete. Izvršena je izrada četiri stupna mjesta, i to jednog stupnog mjesta sa svjetiljkom u LED tehnologiji te ostalih tri sa solarnim svjetiljkama u LED tehnologiji koje udovoljavaju sve propisane direktive EU o svjetlosnom onečišćenju i energetskoj učinkovitosti – ističu.

Na predjelu Mohovo u Zatonu, u dužini trase 220 metara, implementirano je šest stupnih mjesta, i to jedno stupno mjesto sa svjetiljkom u LED tehnologiji te ostalih pet sa solarnim svjetiljkama, dok su na predjelu Čerjan i Na Ljuti u Orašcu ugrađena dvadeset i tri nova stupa sa solarnim svjetiljkama, čije je održavanje minimalno, a potrošnje električne energije nema.

Cjelovita rekonstrukcija javne rasvjete, usmjerena ponajprije na zaštitu okoliša, povećanje energetske učinkovitosti i značajnije financijske uštede, izvršena je i u Ulici Vlaha Bukovca. U toj ulici, u neposrednoj blizini povijesne jezgre, postavljena su pedeset i tri stupa s modernim svjetiljkama u LED tehnologiji.

Vrijednost ugrađene opreme i radova iznosi sveukupno 68.696,71 eura.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

RUŽAN PRIZOR Na Pilama polomljen zidić

Dulist

Budite oprezni, velika je mogućnost od izbijanja požara

Dulist