Grad

86 novih svjetiljki javne rasvjete u Orašcu, Zatonu, Vrbici i Ulici Vlaha Bukovca

blank

U okviru tekućeg i investicijskog održavanja sustava javne rasvjete, putem nadležnog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, Grad Dubrovnik je tijekom  srpnja nastavio provoditi aktivnosti na rekonstrukciji rasvjete koje se odnose na zamjenu starih energetski neučinkovitih i tehnološki zastarjelih svjetiljki te izmjenu oštećenih i dotrajalih stupova, navode u priopćenju iz Grada Dubrovnika.

-Slijedom navedenog, u Vrbici je u dužini trase 180 metara provedena rekonstrukcija javne rasvjete. Izvršena je izrada četiri stupna mjesta, i to jednog stupnog mjesta sa svjetiljkom u LED tehnologiji te ostalih tri sa solarnim svjetiljkama u LED tehnologiji koje udovoljavaju sve propisane direktive EU o svjetlosnom onečišćenju i energetskoj učinkovitosti – ističu.

Na predjelu Mohovo u Zatonu, u dužini trase 220 metara, implementirano je šest stupnih mjesta, i to jedno stupno mjesto sa svjetiljkom u LED tehnologiji te ostalih pet sa solarnim svjetiljkama, dok su na predjelu Čerjan i Na Ljuti u Orašcu ugrađena dvadeset i tri nova stupa sa solarnim svjetiljkama, čije je održavanje minimalno, a potrošnje električne energije nema.

Cjelovita rekonstrukcija javne rasvjete, usmjerena ponajprije na zaštitu okoliša, povećanje energetske učinkovitosti i značajnije financijske uštede, izvršena je i u Ulici Vlaha Bukovca. U toj ulici, u neposrednoj blizini povijesne jezgre, postavljena su pedeset i tri stupa s modernim svjetiljkama u LED tehnologiji.

Vrijednost ugrađene opreme i radova iznosi sveukupno 68.696,71 eura.

Pročitajte još

UHIĆENI U ZAGREBU Dvojac iz Bangladeša pobjegao iz Čistoće, uputili se prema Portugalu!

Dulist

ELEKTROJUG DUBROVNIK Tko je bez struje u četvrtak i petak?

Dulist

PRITUŽBE NA DIREKTORA DOMOUPRAVE Gradonačelnik: Žale se jer moraju doći na posao! Mislio sam da se netko šali!

Dulist