Vaše vijesti

’75 minuta od Ploča do Medareva’

regulacija promet7653

Nakon tek nekoliko dana radova u ulici Kralja Petra Krešimira IV, javljaju s građani ovog dijela grada s primjedbama, sugestijama, kritikama, savjetima… Jedan od njih je i Srđan Gizdić, čiji e-mail objavljujemo.

'Želio bih vam skrenuti pažnju na još jednu glupost koja je napravljena u organizaciji gradske uprave i poduzeća Libertas.

Naime, zbog radova u ulici Kralja Petra Krešimira IV napravljene su promjene u voznom redu. Dobro. Svima nam je jasno da radovi predstavljaju problem i remete normalno odvijanje života u gradu.
 
Međutim način na koji je napravljen privremeni vozni red, odabir mjesta privremenih početnih stanica i sama regulacija prometa jasno govori da je to djelo blago rečeno autistične osobe.
 
Naime vozni red linije 8 i linije  8A nije usklađen i rezultira velikim gubitkom vremena. Odabir Ilijine glavice za početnu stanicu isto tako predstavlja vrlo loš izbor. Ukidanje linije 5 je priča za sebe.
 
Stanovnici Ploča ovakvom regulacijom postali su odsječeni od Dubrovnika (nije greška). Da ne kažem da je ujutro nemoguće bez najmanje 75 minuta putovanja stići od Ploča do Medareva.
 
Ne dovodim u pitanje opravdanost radova koji se izvode. Svi znamo da su dobro došli i da će nam olakšati život kad se završe ali stvarno ne vidim razloga da se ovako bespotrebno otežava život građanima.
 
Naravno ja kao i svi koji se pate s novonastalom situacijom u prometu imam više nego jedan prijedlog kako se stvar mogla bolje organizirati ali stvarno smatram da kad grad već zapošljava i plaća STRUČNJAKE isti bi trebali i zaraditi plaću.
 
A postojalo je puno jednostavnije kvalitetnije i jednostavnije rješenje. Umjesto sveopće zbrke i potpune promjene trebalo je samo okrenuti smjer u ulici II dalmatinske brigade od vidikovca do ugostiteljske škole i ne bi trebalo raditi sve ove izmjene. I ne bi se trebalo bespotrebno voziti do Dupca ako se ne želi raditi prekršaje.
 
Ono što je strašno je slijedeće: Zašto nitko od odgovornih nije vidio jednostavno i kvalitetno rješenje?'
 

Pročitajte još

[FOTO] SUGRAĐANIN UPOZORAVA Netko krade kamen na trasi stare željezničke pruge?

Dulist

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist