Grad

48 MONITORA VUKOVARSKIM ŠKOLARCIMA Jačanje suradnje istoka i juga Hrvatske

48 MONITORA VUKOVARSKIM ŠKOLARCIMA Jačanje suradnje istoka i juga Hrvatske

Zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica uručili su 48 monitora za osnovne škole grada Vukovara, a na svečanosti u gradskoj vijećnici Grada Vukovara nazočio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Davorka Krajnović Naletilić, viša stručna suradnica za kulturu i turizam te ravnateljica OŠ Josipa Matoša Mirela Posarić.

Predsjednik Potrebica naglasio je kako je ova donacija znak nastavka dobre dugogodišnje suradnje Grada Vukovara i Grada Dubrovnika te kako je upravo zajedništvo ono što veže istok i jug Hrvatske, ističu iz Gradske uprave.

– Ovo prijateljstvo započelo je u teškim vremenima, još 1993. godine, a ustrajno je sve do danas. Sada se zajedno okrećemo budućnosti, dobroj i plodonosnoj suradnji. Ovo je samo jedna u nizu akcija, a vjerujem da će osnovne škole ovu donaciju vrijedno iskoristiti kako bi program cjeloživotnog obrazovanja i reformi školstva došao u sve škole – istaknuo je predsjednik Potrebica, zahvalivši se Gradu Vukovaru na domaćinstvu prilikom Dana Grada Vukovara.

Gradonačelnik Penava se zahvalio na poklonu istaknuvši da je prijateljstvo između Dubrovnika i Vukovara preraslo u neraskidivu i snažnu vezu.

– Ovime prijateljstvo dobiva smisao, da kroz različite segmente življenja suradnja postoji, živi i razvija se – zaključio je gradonačelnik Penava.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist