Sport

44. TROFEJ U KARIJERI Maro Joković osvojio Kup Malte

jokovic

Sjajan uspjeh za trojicu Hrvata na Malti, među kojima je i naš Maro Joković. Naime, u finalu malteškog nacionalnog vaterpolskog kupa, San Giljan je pobijedio najvećeg suparnika, Sliemu 12:9.To je ovog ljeta drugi trofej za San Giljan, budući da su u lipnju osvojili i Superkup pobijedivši također Sliemu (10:6). Inače, glavni im je trener Željko Kovačić, pomoćni trener Maro Martinić, a među igračima je i naš proslavljeni bivši reprezentativac Maro Joković.
Za zlatnu ljevicu hrvatskog vaterpola, našeg Jokovića ovo je ukupno već 44. trofej u karijeri, računajući sve reprezentativne medalje, kao i klupske naslove odnosno pokale.

Ovog tjedna, točnije u četvrtak počinje doigravanje u Prvenstvu Malte. San Giljan će se ogledati u polufinalu ponovo protiv Slieme (trener Dejan Savić, igraju od stranaca Andrija Prlainović i Dmitrij Holod). No, San Giljan ulazi u polufinalnu seriju s vodstvom 1:0, budući da se računa i utakmica iz ligaškog dijela natjecanja. Pobjednik će biti momčad koja prva ostvari dvije pobjede. Početak finalne serije je zakazan za subotu, 26. kolovoza.

Izvor: HVS

Pročitajte još

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

Španjolska osvojila Euro!

Dulist