Aktualno

30 gradilišta za 300 milijuna kuna

30 gradilišta za 300 milijuna kuna

Gradska uprava trenutno financira ili sufinancira 30 projekata na području Dubrovnika čija je vrijednost 300 milijuna kuna.

Radi se na potezu od Primorja, preko otoka (Lopud i Lokrum) do velikih gradilišta u samom gradu. Već sada nedostaje radnika, požalio se danas novinarima na Batali gradonačelnik Andro Vlahušić, pa će se radovi, posebno u Gružu i na Ilijinoj glavici u narednom razdoblju trebati intenzivirati na način da će se raditi u dvije smjene, te subotama i nedjeljama. Jer se radovi moraju ispoštovati, kategoričan je gradonačelnik koji je napomenuo kako dva ulaza u Grad – Gruž i Ilijina glavica moraju biti gotovi do ljeta.

Nekako kao da je smetnuo s uma da su upravo ova dva gradilišta zadnjih dana utihnula. Jest,blagdani su, pa se i radnici moraju odmoriti, ali mnogi su se u 'normalu' vratili već 2. siječnja dok su se jutros, prije 8 sati na Ilijinoj glavici pojavila tek nekolicina radnika.

Kad je riječ o Gružu, Vlahušić se pohvalio kako će se u tom dijelu grada raditi istovremeno na čak pet projekata – od ceste, preko uređenja tržnice (koja se u idućim danima zajedno s ribarnicom seli u Lapad) i parka te javnog WC-a do projekta izgradnje spomenika Ivanu Pavlu II.

Danas počinju i veliki radovi u Mokošici. Riječ je o 30 milijuna kuna vrijednom projektu kanalizacije Donjeg Obuljena, za koji dan kreću i radovi na pristupnoj cesti za POS…

– Još jednom poziva ljude iz grada i Županije koji su voljni sudjelovati u radovima neka dođu. Plaćamo u roku od tjedan dana. Nadamo se da ćemo sve radove iskoordinirati kao što smo to učinili i danas na Batali. Istu smo otvorili za promet kako bi se mogli odvijati radovi na Lapdskoj obali – zaključio je Vlahušić.  

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist