Sport

2. Memorijalni turnir ‘Milan Putica’ idući vikend

2. Memorijalni turnir 'Milan Putica' idući vikend

U Dubrovniku će se idućeg vikenda, 17. i 18. svibnja, održati 2. Memorijalni rukometni turnir ‘Milan Putica’ u organizaciji ŽRK Dubrovnik.

Na ovom međunarodnom turniru koji će se igrati u dvorani u Gospinom polju nastupit će HRK Katarina Mostar, RK Gorica Podgorica, RK Petason – Vranjic te domaćin ŽRK Dubrovnik. Otvaranje turnira zakazano je u subotu, 17. svibnja u 17 sati.

RK Gorica osnovan je 21.9.2005.u Podgorici.Pet godina za redom seniorska ekipa je ostvarivala pravo igranja u europskim kupovima-EHF i Challenge cupu.Seniorsku ekipu čine igračice rođ.1996./97. i mlađe,a posebna pažnja usmjerena je na rad s mlađim kategorijama (god.1998./99.).Trenutno je u programima naše škole rukometa aktivno 55 igračica.U ovih 9 godina postojanja RK Gorica postao je jak i stabilan klub kako organizacijski tako i sportski.

RK Vranjic osnovan je 1982. Od prošle godine klub nosi ime RK Petason-Vranjic. Klub konstantno okuplja preko 100 djevojčica svih uzrasta s područja Solina.Seniorska ekipa se natječe u 1HRL i 3 HRL-jug.Djevojčice mlađih uzrasta (god.1996.,2000., 2002.) sudjeluju u službenim hrvatskim državnim ligama.Ove godine su se kadetkinje (1996.) i djevojčice (2002.) plasirale u završnicu Državnog prvenstva HRL-e. Naše igračice bile su pobjednice brojnih regionalnih i državnih natjecanja.Posebno smo ponosni što je naš klub rasadnik uspješnih igračica od kojih su mnoge reprezentativke i tražene u domaćim i stranim klubovima (Franić,Šerić,Džeko,Šimičić).

HRK Katarina Mostar je osnovana gotovo prije dvadeset godina i iduće godine će na sportski način obilježiti 20 obljetnicu. Natjecali smo se u ligi RS Herceg Bosne, zatim u ligi Federacije BiH i nakon šest godina postali članovi najvećeg stupnja natjecanja u našoj državi Premijer ligi BIH. Naš klub je bio organizator brojnih turnira u Mostaru, ali i sudionik brojnih međunarodnih turnira u Njemačkoj, Mađarskoj, Austriji, Sloveniji i susjednim državama. Kao pobjednici Kupa Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, sudjelovali smo u europskim kupovima s klubovima iz Belgije, Turske, Austrije, Švedske, Francuske, Makedonije, Kosova, Rusije.Najveći uspjeh smo postigli ulaskom u četvrtfinale europskog natjecanja Kup Kupova, nakon čega smo u dvije utakmice izbacili iz ovog natjecanja predstavnika Rusije.HRK Katarina ima kontinuitet rada s mladim naraštajima, a trenutno je stabilan član Premijer lige Bosne i Hercegovine i sa sadašnjim mladim timom očekuje još veće sportske uspjehe u budućnosti.

ŽRK DUBROVNIK osnovan je 1976. god.Generacije dubrovačkih rukometašica natjecale su se u bivšoj državi u Dalmatinskoj ligi ,II Hrvatskoj ligi i II ligi bivše države, a danas u III HRL-jug. Kadetkinje ŽRK Dubrovnik ( 1998. god. i mlađe) natječu se u MKHRL – jug i u Seniorskoj županijskoj rukometnoj ligi. U natjecanjima Županijske rukometne lige sudjeluju dvije ekipe( godišta 2000. i mlađe), te jedna ekipa ( 2002. god i mlađe) naših mladih rukometašica.

Pročitajte još

JUGAŠI U POLUFINALU EUROKUPA! Uvjerljiva pobjeda protiv Crvene Zvezde

Dulist

VEČERAS SVI U GOSPINO POLJE! Košarkaši Dubrovnika dočekuju Šibenik

Dulist

[FOTOGALERIJA] Dubrovački mališani na Stradunu pokazali svoje trkačke vještine

Dulist