Sport

2. DUBROVAČKI POLUMARATON I ove godine trčat će se u ritmu limenih glazbi!

2. DUBROVAČKI POLUMARATON I ove godine trčat će se u ritmu limenih glazbi!

Jedna od najvećih atrakcija Prvog dubrovačkog polumaratona, održanog 10. svibnja prošle godine, svakako je bio zajednički nastup limenih glazbi Komolac i Zaton, koje su svojom svirkom na okretištu staze u Rožatu podizali sveukupnu atmosferu, ali i moral trkača i trkačica.

Isključivo pozitivni komentari svih sudionika na angažman mladih glazbenika sve je naveo na jedan zaključak – ‘želimo ih čuti i vidjeti i dogodine!’ E pa izgleda da će se to i dogoditi na drugom izdanju ovog za grad pod Srđem izuzetno vrijednog događaja.

-Mislim da se svima svidjela ta ideja, koja se, zaključujući po reakcijama, posebno među natjecateljima pokazala punim pogotkom – kaže nam ‘glavni krivac’ za ovaj zanimljiv spoj Damir Butigan, umjetnički voditelj dviju limenih glazbi.

-Lani je to bilo sjajno. Spojili smo dvije odlične limene glazbe kako bismo dobili više zvuka, a i olakšali sviračima. To nije bio problem, jer radim s obje skupine, imaju jednake aranžmane i slične repertoare – ističe Butigan, koji je radio aranžmane hit melodija, kao što su ‘Eye of the Tiger’ iz filma ‘Rocky’, ‘We will rock you’ rock skupine Queen, pjesama ‘Tequilla’ i ‘Voodoo’ te blues, rock i latino standarda koje ‘svak živ zna’.

‘Nije bilo stajanja!’

-Kad su čuli ‘Eye of the tiger’ trkačima je to bilo oduševljenje, kao da su se identificirali sa Silvestrom Stalloneom! – kroz smijeh nam govori Butigan.

-Bitno je da je repertoar ritmičan i da bodri sudionike. Namjerno smo izostavili marševe, jer mislim da je prošlo vrijeme limenih glazbi koje sviraju takvu glazbu. Marševi pripadaju vojnim paradama, a ovo je ipak bio sportski događaj, ovaj izbor je skladniji duhu vremena – objasnio je Butigan, opisujući taj jedinstveni jednosatni koncert.

-Smjestili smo se u hladovini u Rožatu, malo iza mosta, na jednoj uzbrdici. Svirali smo uru vremena, od prvog do zadnjeg trkača, sve do kola Hitne pomoći. Nije bilo stajanja, ali bilo je odlično! – ističe Butigan, dodajući kako će na drugom izdanju Dubrovačkog maratona limene glazbe opet biti sjajne, a dodat će i pokoju novu pjesmu.

Pročitajte još

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist