Aktualno

13 ugostitelja krši Odluku o komunalnom redu

Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika i djelatnici Čistoće za vikend su još jednom izvršili nadzor nelegalnog odlaganja otpada iz ugostiteljskih objekata.

Ovaj put je trinaest ugostitelja zatečeno u nedozvoljenom postupanju s otpadom te će protiv njih biti pokrenut prekršajni postupak.Prema Odluci o komunalnom redu, otpad se u povijesnoj jezgri odlaže od 6,00 do 8,00 sati u za to postavljene posude na određenim lokacijama. Svaki vlasnik ugostiteljskog objekta dužan je nabaviti posude za odlaganje otpada prema uputi davatelja usluge. Nedopušteno je odlaganje otpada u najlonskim vrećicama u svakoj ulici.

Kazne za prekršitelje su 5,000 kuna za pravnu i 1,000 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi. Fizička osoba kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 1,000 kuna.

GD

Pročitajte još

GODINAMA GLEDAMO RJEŠENJA I MAKETE BUDUĆEG STADIONA U LAPADU Građani će kreirati izgled ‘lapadske ljepotice’. Još jedan ‘pucanj u prazno’?

Andrea Falkoni Račić

BILI SMO NA PROBI USUSRET VELIKOJ PROSLAVI KUD-A ‘MARKO MAROJICA’ Bala zajedno i mlado i staro! Već 45 godina čuvaju župsku tradiciju

Mia Njavro Banić

Pročitajte tko je u utorak i srijedu bez struje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija