Kultura

100. OBLJETNICA SMRTI DORE PEJAČEVIĆ Koncert u atriju Kneževa dvora

Dora Pejacevic koncert 28.6.2023

Dubrovnik se pridružuje obilježavanju 100. obljetnice smrti znamenite hrvatske skladateljice Dore Pejačević. Dubrovački simfonijski orkestar u suradnji s Hrvatsko-austrijskim društvom Dubrovnik te uz potporu Dubrovačkih muzeja i Turističke zajednice grada Dubrovnika priređuje koncert u srijedu 28. lipnja u atriju Kneževa dvora.

Na koncertu pod nazivom Kasni romantizam u glazbi znamenite hrvatske skladateljice Dore Pejačević nastupiti će mezzosopranistica Katja Markotić, violinistica Đana Kahriman i pijanist Ivan Violić. Početak koncerta je u 21 sat.

Dora Pejačević bila je jedna od najznačajnijih hrvatskih skladateljica svoga vremena. Njezin je skladateljski opus vrlo opsežan i raznovrstan te uključuje opere, balet, orkestralne i komorne skladbe, klavirske skladbe, pjesme i zborove. Uz studiranje u Beču, dodatno je usavršavala svoje znanje u glazbenim centrima u Europi te je tako stekla široko znanje iz različitih područja klasične glazbe. Isticala se svojom originalnošću i visokom razinom umjetničke izražajnosti te je svojim stvaralaštvom ostavila dubok trag u hrvatskoj glazbenoj baštini. Njeni radovi i danas su dio repertoara mnogih glazbenih festivala i koncerata diljem svijeta.

Ulaznice za koncert dostupne su u sustavu ulaznice.hr, a popusti za građane i studente dostupni su isključivo na blagajni DSO-a. Kontakt za informacije i rezervacije je 091 613 7314.

Pročitajte još

POMAMA ZA ‘KAFETARIJOM’ Sve ulaznice rasprodane ili rezervirane, otvorena lista čekanja

Dulist

OTVARANJE IZLOŽBE I RADIONICA STRIPA U FLORI ‘Striptokok’ Davora Schunka

Dulist

KAPELA TRANSFORMIRANA U ROZARIJ SV. STJEPANA Nesvakidašnja izložba Dubravke Lošić u Labinu

Dulist