Sport

1. KOLO HMNL Uvjerljiva pobjeda Squarea nad Uspinjačom!

1. KOLO HMNL Uvjerljiva pobjeda Squarea nad Uspinjačom!

U utakmici prvog kola 1. HMNL između Squarea i Uspinjače – drama koja je završila sa sretnim završetkom za dubrovački klub koji je na kraju upisao uvjerljivu pobjedu – 6:3 (1:2)!

Početak utakmice kao iz snova za Square. Već u 16 sekundi utakmice Igor Leovski je snažnim udarcem, otprilike s udaljenost od 10-11 metara, pogodio iza gostujućeg vratara za 1:0.

Nakon toga otvorena igra kod oba sastava, a Square je preko Daničića mogao do 2:0, ali je nakon varke nad vratarom, ponajbolji igrač dubrovačkog sastava, ostao bez snage u završnici.

Uspinjača je nakon osjetnog posjeda u igri, a nakon prekida, stigla do vodstva. Za 1:1 pogodio je Tino Čirjak, a u istoj minuti sam na drugoj stativi ostao je Dario Šestić kojem nije bilo teško pogoditi za preokret (1:2). Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao iako su obje momčadi mogle do novog pogotka.

U drugom poluvremenu prijete i jedni i drugi. Square je dominirao, vršio stalni pritisak, međutim bez prave završnice dok je Uspinjača imala nekoliko prilika ali je sve srećom za Square zaustavljao Alen Turuk.

U 30. minuti Square dolazi do izjednačenja nakon preciznog udarca mladog Andra Zarača. Gosti su tada zaigrali s igračem vratarom, međutim nakon dvije minute – preokret. Adriano Darrer presjekao je loptu na svojoj polovici, krenuo jedan na jedan s igračem-vratarom, te prizemnim udarcem pogodio za 3:2!

Minutu kasnije na semaforu je 3:3. Tino Čirjak snažnim udarcem iz neposredne daljine od vrata Squarea postiže svoj drugi pogodak. Uspinjača je i u tim trenucima bila u polju s igračem viška.

Utakmica se prelomila u posljednje dvije minute, a da sva tri boda ostanu u Dubrovniku pobrinuo se Adrijan Micevski s dva pogotka u jednoj minuti i njegov sunarodnjak Igor Leovski za visokih 6:3!!

1. HMNL, 1. KOLO
Square – Uspinjača 6:3 (1:2)

SD Gospino polje
Suci: Marijo Rajčić (Split), Edo Vulić (Split)
Gledatelja: 250

Strijelci: 1:0 Leovski 1′, 1:1 Čirjak 6′, 1:2 Šestić 6′, 2:2 Zarač 30′, 3:2 Darrer 32′, 3:3 Čirjak 34′, 4:3 Micevski 39′, 5:3 Leovski 39′, 6:3 Micevski 39′

SQUARE – Turuk, Cvjetković, Konsuo, Leovski, Daničić, Tikvica, Džanković, Darrer, Kuraja, Zarač, Micevski, Perić

USPINJAČA – Matijević, Uremović, Toth, Čirjak, Šestić, Opuhač, Gašparinčić, Ćosić, Smolić, Janeš, Čurčić

Tekst/Foto: dbksport / Davor Lopin

Pročitajte još

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist