Aktualno

Žuvela: Sramota! Šuica: Katastrofa! Muratti: Žao mi je

Bez teksta sam, to mi je prva informacija. Žao mi je što se to dogodilo – prva je reakcija predsjednice dubrovačkog SDP-a Olge Muratti na informaciju o ukidanju Carinarnice Dubrovnik.

– Očekivala sam da će se to riješiti povoljno za Dubrovnik, i osobno sam bila za ostanak carinarnice u Dubrovniku, ali oni očito imaju neke svoje razloge – kazala je Muratti, dodavši kako je možda odlučila matematika, ali i kako je "matematika jedno, a život nešto drugo".

Predsjednica dubrovačkog HDZ-a Dubravka Šuica kazala je kako je takva odluka katastrofa od strane SDP-ove vlasti na državnoj razini, ali i lokalnog SDP-a i ostale lokalne vlasti koji nije uopće na to reagirao.

– To je za Dubrovnik jako loše. Što se tiče broja carinskih prijelaza i svega čemu Carinarnica služi, činjenica je da je količina roba u Dubrovniku dovoljno velika da bi Dubrovnik mogao zadržati carinarnicu. Na taj način se također Dubrovniku ukidaju atributi Grada i centra regije, a posebno je sramotno s povijesnog aspekta, znajući što je Sponza, odnosno Dogana bila u Dubrovniku – ističe Šuica.

Igor Žuvela, predsjednik udruge Dubrovnik Regija kazao je kako nije iznenađen tom informacijom:

– Ovo je samo dokaz što rade ljudi koji nas predstavljaju u Zagrebu. Trebali su lupnut šakom po stolu. Ovo je sramota, više nije pitanje regionalizma, nego gubitka Dubrovnika kao centra. Ovo je očiti hir političara i njihovih rodbinskih veza, žele stvoriti neki politički spomenik u svom mandatu – ističe Žuvela te dodaje kako sve skupa nije smjelo biti izvedeno na tako bahat način. Smatra kako su mogla opstati dva centra, i u Pločama i u Dubrovniku.

– Ovo je nepravda za sve građane Dubrovnika, a bojim se da neće stati na tome, jer postoje indicije da će se nastaviti s Policijom i Poreznom upravom – upozorava Žuvela.

Pročitajte još

Danas obilježavamo Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Dulist

DUBROVAČKI ARHITEKT MARKO DABROVIĆ IZ 3LHD-A Ekipa koja donosi optimizam, ne pričaju o teškoćama, već hrabro mrve birokraciju

Barbara Đurasović

MARIN ČILIĆ ‘Baldo je spreman za novu ulogu starijeg brata’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija