Županija

ŽURNO I BEZ RASPRAVE Županijski vijećnici jednoglasni, dvije škole dobivaju vrtiće

zurna zupanijska 2

Na žurnoj sjednici Županijske skupštine su donesene odluke kojom se Osnovnoj školi Cavtat i Osnovnoj školi Ivo Dugandžić-Mišić iz Komina daju prethodne suglasnosti za ustupanje prava građenja. Na sjednici nije bilo rasprave, odnosno nitko od vijećnika nije imao potrebu nešto izreći po pitanju točaka, stoga je sve bilo riješeno za manje od deset minuta. Riječ je inače o izgradnji i opremanju dva vrtića.
Pročelnica UO za obrazovanje, kulturu i sport Jelena Dadić Račić objasnila je zbog je došlo do žurnosti.
-Grad Ploče i Općina Konavle uputili su dopis sa zamolbom za suradnju, odnosno ustupanje prava građenja prema našim dvjema školama kojima je županija osnivač, a sve u svrhu realizacije prijave projekta na objavljeni natječaj za izgradnju i opremanje predškolskih ustanova. Škole su te zahtjeve obradile preko školskih odbora i donijeli su pozitivne odluke, odnosno da su suglasni sa ustupanjem prava građanja, u svrhu izgradnje u slučaju OŠ Cavtat. Dakle, tamo govorimo o izgradnji vrtića. U slučaju OŠ Ivo Dugandžić-Mišić govorimo o tome da se u dijelu prizemlja rekonstruira i opremi školski prostor također u svrhu vrtića – naglasila je.
-Mislim da je osiguranje infrastrukture i materijalnih kapaciteta za povećanje dostupnosti ranog predškolskog odgoja i obrazovanja uistinu prioritet za općine i gradove. Bilo nam je zadovoljstvo izaći ususret. Rok za prijavu je 8. kolovoza i u tu svrhu smo organizirali ovu skupštinu, tako da Grad Ploče i Općina Konavle mogu na vrijeme prijaviti projekt i aplicirati, vjerujemo, u konačnici uspješnu projektnu prijavu- rekla je.

Pročitajte još

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist

Općina Konavle nastavlja sufinancirati pokaze za učenike i studente tijekom ljeta

Dulist